Når sant skal sies!

Av
DEL

LeserbrevVi vil gratulerer Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet med samarbeidsavtalen og inntreden i posisjon de neste 4 år. Vi gratulerer også Steinar Bergsland som ny ordfører og Trond Jore som varaordfører. Lykke til med samarbeidet.
Tinn Senterparti vil også takke sine velgere for tilliten vi har blitt vist. 28,4 % og fortsatt største parti i Tinn. Dessverre holdt det ikke helt inn. Vi ønsket et sterkt rød-grønt samarbeid og ønsket å komme Ap i møte på det meste ut i fra vårt forhandlingsmandat, også i forhold til økt helserelatert virksomhet.
Når sant skal sies, fikk vi aldri forelagt et ultimatum fra Ap om at ordførervervet var det som var kravet for et eventuelt samarbeid. Vi fikk riktig nok spørsmål om vi kunne være villige til å gi fra oss ordføreren og vi svarte som riktig gjengitt i RA, at ut fra vår rettferdighetssans så ville det være riktig at største parti fikk ordfører. Uttalelsen om at vi skulle beholde ordfører koste hva det koste vil, får stå for RAs egen regning.
Hadde Ap satt ordførerposisjon som et ultimatum i vårt sonderingsmøte, hadde vi måttet få mulighet til å gå tilbake til vårt medlemsmøte for å se om det var flertall for å gi oss et utvidet mandat for å gjøre det. Ellers imøtekom vi Ap på alle punkter, men det var tydeligvis ikke godt nok. Ordføreren fikk de for øvrig heller ikke fra Høyre. Da kan man jo undres om det var gjennomslag for egen politikk som var målet.

Det forundrer oss også at Frp sier de lekte med tanken om et samarbeid med Sp og SV, dersom vi hadde vært villige til å snu i saken om liv i sykehuset, men hvordan kunne de vite om vi var villige til det, når de ikke engang ville snakke med oss for å høre hva vi kunne tilby. Men resultatet er jo at Frp i dag ikke vet om de kunne fått bedre tilbud eller mer gjennomslag for sin politikk hos oss enn det de har fått hos H og Ap.

Vi har for øvrig vært i kontakt med alle partier, også H, de forlangte ordfører, ellers var det ikke aktuelt med noen samtale fra deres side. Vi har på ingen måte drevet politisk spill, men vært åpne og ærlige med våre samtalepartnere. Nå har vi fått et rødblått styre i kommunen og vi ønsker de lykke til på veien. Så må vi også huske at alle folkevalgte som har sittet og skal sitte i kommunestyret ønsker å gjøre det beste for Tinn kommune og dens innbyggere, selv om vi kan ha litt forskjellig syn på hvordan vi best skal gjøre det. Vi vil fylle vår rolle i opposisjon og gjøre vårt for å fremme vår politikk for å vise oss tilliten verdig overfor våre velgere. Vi skal kjempe for en politikk som omfavner hele Tinn og gode nærmiljø med tjenester nær folk.


Wenke Haaven

Leder Tinn Senterparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags