Venstre er i mot legalisering av narkotika!

Av
DEL

LeserbrevUngdomslagene til de politiske partiene i Norge har i den siste tiden gjennomført skolevalg på videregående skoler over hele landet. Det er sunt og godt at ungdommen engasjerer seg i politikken, og er med på å engasjere annen ungdom!

Så er det noen ungdomslag, blant annet Unge Venstre, Unge Høyre og Fremskrittspartiets ungdom, som er for legalisering av narkotika — det er et standpunkt som vi i moderpartiene ikke deler! Men, vi skal ikke hindre ytringsfriheten til ungdommen fordi vi er uenige med dem.

Unge Venstre gjorde et veldig dårlig valg i skolevalget på Rjukan, og var det eneste partiet som tok opp nettopp legalisering. Selv om valgresultatet var dårlig for Unge Venstre, så er jeg som både politiker, lærer og far stolt over ungdommen i Tinn som sier nei til legalisering av narkotika — det er sunne, gode holdninger ungdommen har i Tinn!

Fra tid til annen så kommer det også forslag i eget parti (slik det også gjør i andre parti) om legalisering av narkotika — sist ved Landsmøtet 2018, og da var det undertegnede på vegne av Telemark Venstre, etter forslag fra nettopp Tinn Venstre, som fremmet motforslaget som felte legaliseringsforlaget til Unge Venstre. Det er en linje vi kommer til å stå fast på også i framtida — både i Tinn, Telemark og nasjonalt i Venstre.

Det finnes ingen dårlige hensikter ved ungdomslagenes forslag, men vi er mange som mener at dette ikke er riktig vei å gå — vi må heller fokusere på å hjelpe dem som har rusproblemer framfor å straffe dem. De har det allerede vanskelig nok fra før.

Marius Skeie
Tinn Venstre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags