Eventyret fortsetter!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Så ble det ikke svar på mitt innlegg i RA men de ba meg på møte!

DEL

Leserbrev


Det var enhetsleder Grethe Olesrud og kommunalsjef Terje Bjerkehagen som ville snakke med meg. Det ble like dumt som jeg hadde forestilt meg, en farse. Jeg tok opp igjen det samme som i mitt forrige innlegg - for lite folk og plasser til dem som trenger det. Det ble selvfølgelig en masse unnskyldninger for å ta noe som helst ansvar. Det ble en del munnhoggeri da de ikke tror på hva jeg sier. Det er rett og slett for lite folk og for lite plasser. Punktum. Men Olesrud sto på sitt, at det er nok plasser og nok folk. Men det hadde vel toppet seg litt i januar siden det hadde vært en influensatid. Altså, det kan vi ikke ta - det er verken penger, plasser eller nok folk. Min far ventet i et par måneder på å få plass, søkte i mars-april. I desember måtte jeg være hos en 86 år gammel venninne som fikk lungebetennelse og 40 i feber, ikke plass på rehab. Legen ville sende henne til Notodden, men det ville hun slippe, så jeg lovet legen å bli der. Jeg vet om flere som venter på plasser både rehab og fast. Jeg blir fortvilet og forbannet når de som har ansvar ikke tar det. Det er hva jeg kan se av Tinn kommunes sider, 337 over 80 år i Tinn. Mellom 85-89 år er det bare 124. Jeg går ut i fra at de aller fleste av disse får det de trenger? Eller?

Så kom jeg med et forbannet forslag om at sykehuset måtte jo være noe som kan og må brukes. Da ble det bakoversveis.

Da er det Olesrud forteller at bygningene ikke er brukbare, det var så fuktig der at det rant av veggene, og alt for små rom og toaletter. Der kom man ikke inn på toaletter med rullestol og to hjelpere. Dessuten kunne man ikke gå med rullestoler opp sykehusbakken. Det siste forstår selv jeg, det ble knapt gjort selv da sykehuset var i drift! Men det andre ble jeg overrasket over å høre, så jeg kunne ikke protestere på det der og da. Det ble da litt fram og tilbake. Bjerkehagen så på klokka og sa han bare hadde satt av en halv time. Det var ikke så veldig mye han sa ellers, annet enn at jeg hadde sitert han feil i avisen. Sorry, jeg innrømmer det glatt, skrev bare det som jeg forsto andre opplevde det han skrev. Mens det anonyme innlegget han svarte på, ikke var helt bort i veggene heller, for å bruke mine egne ord. Så var det det at søkerne måtte klage mer? Jeg tenker det er de som sitter med søknadene som skulle klage, de ser det jo! Så et stort spørsmål, hvorfor tør ikke de som vet veldig godt hvordan det er, si noe? Det er vedtatt at det ikke blir aktuelt å bruke sykehuset, og det forholder vi oss til, sier Bjerkehagen. Men jeg mente det måtte da forandres på. Ja, men det må bli politisk, sier Bjerkehagen, samtidig med at han nå hadde gått over tiden. Jeg minte han på at det var jeg var blitt invitert på møte, jeg hadde ikke bedt om det. Møtet ble avsluttet med at dette eventyret er ikke over fra min side.

Så var min venninne på 86 og jeg på befaring på Rjukan sykehus. Vi snakket med personalet som gjerne ville fortsette å jobbe der, de var veldig lei seg for at en så fin plass ikke skulle brukes. Vi ble vist rundt og kunne ikke se hva som var helt galt der. Flere av rommene på kirurgisk var store, men manglet dusj. Hva er da problemet? Vann og avløp, ok , dusj og utvidelse, plass i massevis. Hvor var det det rant av veggene? Hva? De sto og måpte, det renner ikke fra vegger her! Så kom de på at Olesrud kanskje mente på fysikalske i 3 etasje. Vi dro opp, og ærlig talt, Olesrud, hadde du virkelig sett det renne av veggene på sykehuset? Det måtte da ha vært en regnværsdag og du sto på utsiden. Det bli for dumt dette. Jeg ser planene på sykehjemmet, det ser veldig bra ut, Steinar Miland. Vi var enige i det meste der, men vi trenger plasser og folk nå, ikke om fire-fem år. Tror nok det tar sin tid, med verdensarv og det hele. Vi trenger en bro nå, og det er sykehuset nesten klar for. Det er vil ikke så veldig vanskelig å forstå. For alle i Tinn må det være en stor fordel å få sykehuset inn i Tinn kommune så vi kan ha en plass å være, enten man er gammel eller ung. Dessuten er det ikke sikkert det blir så dyrt heller, det blir vel noen hundre mill. på det nye, eller?


Inger Marie Uros



Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags