Et unikum av en prest

Sokneprest Kristin Fæhn hadde sin avskjedsgudstjeneste i en fullsatt Atrå kirke. (foto Terje Paulsen)

Sokneprest Kristin Fæhn hadde sin avskjedsgudstjeneste i en fullsatt Atrå kirke. (foto Terje Paulsen)

Av

Sokneprest Kristin Fæhns avskjed med Tinn.

DEL

LeserbrevDet var tydelig at tinndøler fra hele kommunen kjente på takknemlighet og vemod søndag da sokneprest Kristin Fæhn hadde sin avskjedsgudstjeneste i en fullsatt Atrå kirke.

Under gudstjenesten hedret prost Asgeir Sele, diakon Silje Sjøtveit, Tinn Gospel og ikke minst organist Knut Arne Snøås på ulike hyggelige måter hennes inntreden og tjeneste i menigheten de fem årene hun var i Tinn. Selv vartet hun opp med vakker sang og spill på nyckelharpe og blokkfløyte i lag med dyktige Knut Arne Snøås i gudstjenesten (Folketonen "Se solens skjønne lys og prakt"), og senere i samspill med Rupert Derben i hans vakre Irish Heart og undertegnede med Morgensang. Tinn Gospel under sin dyktige dirigent Hannah Eline Jøines gledet også alle inkludert den avtroppende prest med sine nydelige sanger Freedom is coming, Du er en bøn, Shut de doog Seasons of love.
I sin preken denne høstsøndagen talte Kristin Fæhn om hvordan "Jeg skal bare" som et apropos til tidens mange gjøremål som noen ganger kan stenge for viktigere prioriteringer. Fint var det å se hvordan hun hadde innlemmet konfirmanter i gudstjenesten.

Under kirkekaffen på Dølehalle ledet Fellesrådets leder Grete Vestby stødig rekken av innslag. Blant annet der kirkeverge Leif Kåre Mangen takket for meget godt samarbeid og mange hyggelige stunder i tiden Kristin Fæhn var i Tinn. Organist Doris Ek minnet forsamlingen om det gode førsteinntrykket hun fikk da lokalkomiteen på Tinn hadde laget betasuppe til presentasjon av menighet og sted, den gang Kristin kom på sitt første besøk. Åste Tollheim fra bedehuset i Austbygde var for sin del takknemlig både for prestens mange bidrag, men også for deltagelse når hun ellers ikke sto på plakaten. Kristin Fæhn hadde det med å dukke opp og ta del i et samvær. At det er blitt satt stor pris på - var en rød tråd i de mange innleggene. Da Hallvard Hegna så fikk ordet, mente han at boktittelen "Forstandens lys og hjertets varme" kunne stå som overskrift over Kristin Fæhn sitt virke. Vi samstemmer i det.


Vi er mange som ønsker Kristin Fæhn alt godt videre og takker henne for hennes store innsats.


Morten Arnesen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags