Håkken ska e stemme på no?

Av
DEL

LeserbrevDette spørsmålet er det flere av oss som har stilt og valgkampen har neppe gjort oss særlig klokere, derfor dette innlegg i valginnspurten.
Mange i den østlige delen av kommunen er opptatt av Tinn Helsetuns framtid. Vi frykter at de kolossale investeringer på Rjukan med store rivingskostnader og nybygg til flere hundretalls millioner på sikt vil føre til nedbygging av de plassene som krever mest bemanning på helsetunet, legetjenester osv. På den andre siden har det heller ikke kommet klart fram hva investeringene blir på og rundt Eldres Hus selv om kommunen kjøper sykehusbygget. I tillegg vet vi at budsjettoverskridelser på store, kommunale prosjekter er mer vanlig enn uvanlig her i kommunen og at det fremover påløper betydelige kostnader med opprustning av vann – og avløpsanlegget.

Finnes det noen alternativer? Definitivt ja. Selv om det må være tilgang til boliger for eldre både på Rjukan og i Austbygde bør det kunne bygges flere boliger rundt Tinn Helsetun. Naturlig nok påløper det noen kostnader for grunnerhverv men disse blir sannsynligvis små sammenlignet med store rivingskostnader av gamle bygg. Kanskje kan utbygging av boliger i mindre skala gi mulighet for at enkelte mindre lokale foretak kan være med som anbydere? Konkurranse er sunt, hevdes det! Sol hele året og kort vei til smakfulle wienerbrød og en god kopp kaffe er det også i Austbygde sentrum!

«Forgubbingen» og befolkningsnedgangen i kommunen er velkjent, mindre kjent er endringen av innbyggertallet innad i kommunen. Austbygde sentrum er det eneste området med vekst, + 100 siden tusenårsskiftet. For 20 år siden bodde 15% av befolkningen i Austbygde og Tessungdalen, nå nærmer dette seg 20%. Kan vi forvente at nye koster feier bedre og legger til rette for fortsatt utvikling av Austbygde sentrum som bosted? I så fall er mitt «stalltips» at dette sammen med ny plan for Atrå sentrum tar mye av «trykket» på boligbyggingen i kommunen i tida som kommer. Det må selvsagt erkjennes at det også er et behov for moderne boliger/leiligheter på Rjukan. Vi har en dyktig stab på plan, miljø og landbruk i kommunen vår så når det gjelder boligutvikling bør det være mulighet for «både og» og ikke «enten eller».

Øystein Skrindebakke

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags