Gå til sidens hovedinnhold

Den norske filmhøsten starter med et brak

Intet mindre enn fire norske filmer på en uke. Den norske filmhøsten er mer spennende enn noen gang etter at vi har hatt ett års unntakstilstand med pandemi.

Norsk film går så det suser på kino. Det viser ikke minst at sommerens slager på kino i Norge har vært Tommy Wirkolas "I onde dager" som nå skal ha premiere i USA. Men nå starter den norske filmhøsten, og det betyr at den ene spennende norske filmen etter den andre er klar for Rjukan kino. Du fikk en liten forsmak med ungdoms- og familiefilmen Clue: Maltesergåten sist helg, som også vises denne fredagen, men nå står tre norske filmer i kø den kommende uka.

- Norsk film gå veldig bra på kino og det er sta så sette opp film som folk vil se. Vi venter jo på storfilmen Nordsjøen i høst, som er en thriller og katastrofefilm fra oljemiljøet, men før det kommer det noen solide perler som jeg gleder meg til å vise, det er noe for enhver smak, sier kinosjef Robert Jenbergsen.
Her er de fire norske filmenes trailere på ett brett. Kom deg på kino for å se norsk film!

De uskyldige

Først ut er De uskyldge, som er Eskil Vogts andre film etter suksessen "Blind" som ble solgt til kinovisning i 20 land. Det er allerede slått etter stor suksess på Cannes-festivalen, der filmen fikk store ovasjoner på visningene.

Det er historien om fire barn som er litt for alene i drabantbyen. Det er sommer og lange lyse dager. Men ikke alle drar på ferie. Fire barn blir kjent og sammen utforsker de blokkene der de bor og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas uskyldige lek seg til noe mer. Uhyggelige ting begynner å skje.

Ingenting å le av

Dette er en morsom historie om verdien av å ta livet på alvor. En komedie av Petter Næss (Elling-filmene) med komiker Odd-Magnus Williamson i hovedrollen, der sistnevnte selv har skrevet manus.

Kasper Berntsen (40) er en vellykket stand-up komiker, som har alt han kan ønske seg. Han kjører faste show på Oslos beste klubber, har en perfekt kjæreste og trives svært godt i rampelyset. Men så mister han grepet og en dag endrer alt seg.
Kaspers årlige sommershow blir avlyst og kjæresten gjør det slutt med ham. Når man tror det ikke kan bli verre, så blir det nettopp det – han får vite at han har en alvorlig sykdom. Det er da humoren kommer til sin rett. Kasper oppdager nye sider av seg selv og ikke minst - hva som er det viktigste her i livet.

The Middle Man

The Middle Man er en norsk film, til tross for tittelen, men den foregår i USA. Det er en mørk humoristisk satire av Bent Hamer (Salmer fra Kjøkkenet, Eggs, O'Horten, 1001 Gram...) skrevet av Lars saabye Christensen, og som foregår i den lille amerikanske småbyen Karmack.

Etter en epidemi av ulykker og dødsfall bestemmer byens "Kommisjon" – bestående av lensmannen, legen og pastoren - seg for å ansette en "mellommann". En person som har ansvaret for å informere familien og pårørende når en ulykke inntreffer.

Frank Farrelli (Pål Sverre Hagen) er en stille, sindig fyr som viser seg perfekt for jobben. Han påtar seg sine nye arbeidsoppgaver med entusiasme og blir raskt byens sendebud for dårlige nyheter. Men presset fra jobben og en spirende ny romantisk forbindelse overvelder Frank. For å lette byrden, kaller han inn en ‘tjeneste’, men det hele ender i et drap og nå sitter Frank fast i en ond spiral der han ikke bare er den som bringer dårlige nyheter, men også den som skaper dem.


Clue: Maltesergåten

Samme dag som Cecilia og Une møter Leo for første gang dukker et lik opp på stranda i Skutebukta. Hvem er han og hva gjorde han i Skutebukta, og hva har han å gjøre med Cecilias mors død året før? Sammen begynner de tre ungdommene å nøste i trådene til det som skal vise seg å bli CLUE-gjengens aller første mysterium.

CLUE – Maltesergåten er basert på de fire første bøkene i bokserien CLUE av Jørn Lier Horst, en serie som har et totalopplag på over 500 000 bøker siden første bok kom ut.