Den omkomne er funnet

VEMORK: - Det var mannskaper fra lokalt brannvesen som fant den omkomne, opplyser Åsmund Sanda, politiets innsatsleder på Vemork. (alle foto Ole Jon Tveito)

VEMORK: - Det var mannskaper fra lokalt brannvesen som fant den omkomne, opplyser Åsmund Sanda, politiets innsatsleder på Vemork. (alle foto Ole Jon Tveito)

Torsdag formiddag ble den omkomne klatreren fra Oslo funnet. Det var mannskaper fra Tinn brannvesen som fant avdøde i rasområdet.

DEL

- Den omkomne er lokalisert og emballert. Han bæres akkurat nå ut av rasområdet, opplyser Åsmund Sanda til RA klokka 14.35.

Han er politiets innsatsleder på stedet og følger situasjonen fra hengebrua på Vemork.

- Det var mannskaper fra lokalt brannvesen som fant den omkomne. De var inne i området for å hente utstyr som sto igjen etter helgas leteaksjon. Siden den gang har en del snø og is smeltet slik at de så spor som viste hvor den avdøde lå. Vedkommende har fulgt med raset og lå i det området som det ble leita i under mandagens søk etter avdøde, opplyser han.

En bil fra begravelsesbyrået vil hente avdøde i løpet av kort tid.

-Jourhavende politijurist har bestemt at den omkomne skal obduseres. Det vil skje på Rettsmedisinsk institutt i Oslo, opplyser Sanda.

Det var lørdag klokka 16.53 at nødetatene fikk melding om at en klatrer var tatt av et ras bestående av snø, is og stein ved Juvsøyla, som er et populært sted for isklatring ved Vemork. Lokale redningsmannskaper kom raskt til stedet etter hendelsen og begynte umiddelbart å jobbe på spreng for å finne den savnede klatreren. Det var to klatrere i fossen da det gikk et stort ras. Han som overlevde varslet nødetatene. Politiet slo fast tidligere i uka at raset ikke ble utløst av klatrerne selv.

De pårørende til 44-åringen er varslet om funnet . De har gitt uttrykk overfor politiet at de ikke ønsker at navn eller bilde av avdøde publiseres.

I en pressemelding politiet sendte ut tidligere i uka heter det :

"Politiet og familien vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt i redningsarbeidet og søket, både fra de frivillige organisasjoner, klatremiljøene og mannskap fra øvrige nødetater. "Artikkeltags