Prosjekt "Rjukan by" har engasjert Feste Landskap og Arkitektur ved Tone Telnes til å lage en mulighetsstudie for utvalgte plasser. Resultat av arbeidet presenteres på Rjukanhuset onsdag ettermiddag Det er en omfattende studie på nesten 80 sider full av forslag til hvordan byrommene på Rjukan kan utvikles. Nå skal den legges fram. Det skjer på Rjukanhuset onsdag ettermiddag. Det er leder for Rjukan by-prosjekt Karin Rø som opplyser dette.

Her vil arkitekten presentere den ferdige rapporten og Festes svar på våre spørsmål, opplyser hun og ramser opp spørsmålene som ønskes avklart.

- hvor vi skal ha sitte- og aktivitetsplasser for hvem

- hvilken type plass skal det være

- hvordan skal installasjoner utformes og i hvilke materialer.

Håper på gode diskusjoner

Hun påpeker at mulighetsstudien skal være et grunnlag for å diskutere og teste ut mulig bruk av de ulike plassene.

- Vi håper rapporten og test av tiltak vil skape engasjement blant Rjukans innbyggere, næringsdrivende, politikere, besøkende og andre, og at vi får gode diskusjoner om framtidig bruk av alle utendørs møteplasser i sentrum, opplyser Karin Rø, som understreker at alle er velkomne.

- Påmelding ?

- Nei, ingen påmelding, men gi oss gjerne et vink her om du tenker å komme!

Verdensarv-koordinator Øystein Haugan håper alle med kjærlighet til byen kommer.

- Dette blir spennende. Jeg håper alle som er interessert i Rjukans framtid og utvikling finner anledning til å komme, oppfordrer han.

Saken fortsetter under bildet- Rjukan sentrum skal være for alle

I studien understrekes det:

Rjukan sentrum skal være for alle. Lokalbefolkning og tilreisende. Unge og gamle. De spreke og de som trenger god tilrettelegging. For avslapping og for aktivitet. Ulike byrom tilpasses ulike behov.

Arkitektene som har jobbet med studien mener hovedmålet må være å utvikle attraktive, tilgjengelige og levende byrom:

Levende byrom skal gi gode rammer for byens aktiviteter og er en ressurs for menneskene som lever sine liv i byen. Menneskene gjør byen levende, og byrommene er et opplagt sted å møtes. Rjukan har byborgere, skoleungdom og besøkende som bruker byen året rundt. Til hverdagslige gjøremål eller helgetur, i planlagt program eller spontane møter. Vi vil at sentrum skal ha møteplasser og oppholdsplasser for enhver smak og behov. Vi vil ha mangfoldige byrom med plass for ulike akt viteter: For lek og rekreasjon, appeller og folkemøter, torghandel og gatesalg, dans og fest. Vi vil ha byrom som folk vil underholde seg i - byrom som folk liker å bruke


Om Rjukan by-prosjektet

Rjukan by-prosjektet er et resultat av reiselivsstrategien til Tinn kommune som ble vedtatt av kommunestyret for 3 år siden. Strategien pekte på at det var behov for å bidra til at Rjukans sentrum ble mer levende. I drøye to år har en arbeidsgruppe jobbet sammen for å ta tak i forhold som kan bidra til et sentrum med mer liv. Attraktive utendørs møteplasser er ett av områdene gruppen mener det må jobbes med.