Gå til sidens hovedinnhold

Det begynner å haste!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange som ikke er «på nett» og jeg er en av dem, men vi prøver likevel å følge med på helse- og omsorgsplanene. I RA har det vært mange flotte innlegg blant annet mot overtakelse av gamle Rjukan sykehus, og vi støtter alt helt og fullt. Det er jo forsøkt å få aktivitet der i lokalene der oppe før – og uten hell. Sykehuset Telemark virker heller ikke særlig samarbeidsvillige. Når vi sitter og snakker sammen er vi enig om at å overta RS er «helt bak mål» Vi er godt voksne, og vi vet aldri om eller når vi får behov for en omsorgsbolig eller sykehjemsplass. Vi blir bekymret, også for de som kommer etter oss. Det er mange som blei født like etter krigen, og de kommer nå. Da må kommunen være godt forberedt. Bekymringen blir ikke mindre når vi hører at sykehjemmet legges i bygde. Vi har ikke noe mot Tinn Austbygd – der er det flott – så det er sagt. Jeg, for min del, er født og oppvokst på Rjukan, og jeg har bodd her hele mitt 82 årige liv. Skal jeg da (hvis behovet er der) i siste fasen i livet transporteres 3 mil vekk fra alle tjenester, familie og venner for å bo der siste del av livet? Noen påstår at det ikke er noen som har famille på Rjukan, og at i bygda er det sol hele året. Det er tankeløst og litt frekt. Mange har familie og alle har venner og kjente på Rjukan.

Når man «drar på åra» og ikke er like sprek som før betyr gode venner alt. Da har man mer enn sol hele året. Det må være sykehjemsplasser både på Rjukan og i bygda. Og så må man ha tidsmessige boliger med døgnvakt. Vi synes planen om å rive murhusa, bygge ut og samle alt ved Eldres Hus var en god løsning. Det er trenert, men det går an å snu!

Det ville blitt et flott senter med alt samlet med mye god kompetanse, som sikkert ville føre til en interessant arbeidsplass med godt miljø. Men det haster !!

Titti Øvereng