Så er det klart for Scream 6, oppfølgeren til filmen 5cream eller scream 5 om du vil. Nå er det bare kort tid før Solfesten, og selv om det alltid er noens Scream-masker i solfestopptoget, er den nye filmen timet mye bedre. Det blir nok flere scream-masker enn ifjor, da rebooten hadde premiere i midten av januar.

Dette er jo en slags gjenopptagelse av den legendariske skrekkfilmregissøren og produsenten West Cravens film som ble en hel franchise. Ghostface hadde maske modellert etter Edvard Munchs berømte "Skrik", og filmen ble en enorm kinosuksess ikke minst i Norge. Det ble den gamle grøsser-mesteren Cravens aller største kommersielle suksess, bare såvidt overgått av toeren året etter.

Craven døde for syv år siden, men anmelderne av de nye scream-filmene mener at han ha vært stolt av den. Det er Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett som har tatt opp tråden, og gjør det på en måte som vil glede fansen av de to første filmen, igjen ifølge anmelderne, som har 79% Fresh på Rottentomatoes, og som foreløpig i skrivende stund ligger med sterke 7,6 på imdb. Volden er trappet opp i forhold til de forrige, og filmen har fått 15 års aldergrense i Norge.

Den femte filmen trakk trådene tilbake til for 25 år siden, og det er der vi fortsetter, og vi møter igjen de samme sentrale skuespillerne. 25 år etter at en serie brutale mord sjokkerte den rolige småbyen Woodsboro, har en ny morder funnet fram Ghostface-masken. Morderen har pekt seg ut en gruppe tenåringer for å vekke til live hemmeligheter fra byens dødelige fortid. I etterkant av Ghostface-drapene flytter de fire overlevende fra Woodsboro for å starte et nytt kapittel i New York.

I Scream VI møter vi igjen Melissa Barrera (“Sam Carpenter”), Jasmin Savoy Brown (“Mindy Meeks-Martin”), Mason Gooding (“Chad Meeks-Martin”), Jenna Ortega (“Tara Carpenter”), Hayden Panettiere (“Kirby Reed”) og Courteney Cox (“Gale Weathers”) i de kjente rollene sine.