Det siste du må vite om årets 17. mai i Tinn

HVOR MANGE ViL KJØRE? Det er spenning om hvor mange som vil sette seg i bilen for å kjøre bil-kortesje på årets 17. mai. Det er i hvert fall klart at det blir stort oppmøte fra den motorhistoriske klubben.

HVOR MANGE ViL KJØRE? Det er spenning om hvor mange som vil sette seg i bilen for å kjøre bil-kortesje på årets 17. mai. Det er i hvert fall klart at det blir stort oppmøte fra den motorhistoriske klubben.

Av

Det blir ikke PA-anlegg under ordførerens tale, så du må sørge for å ha med radio. Husk at du også kan høre FM-radio på DAB og mobil.

DEL

HAR DU FM-RADIO OG HAR DU PYNTA BILEN? Nesten ingenting er som vanlig under årets 17. mai i Tinn, og skal du vite hva som skjer, må du sørge for å ha på radioen - på FM! mens det settes opp enkel PA (Public Approach) på søndagsmorgenens kransenedleggelser og taler på Rjukan og ved Tinn helsetun i Austbygde, er det ikke lagt an til høyttaler-anlegg andre steder, heller ikke på ordførerens tale for dagen eller russetalen. som med alt annet denne dagen foregår det på radio. Publikum som ikke har tenkt seg i biltog, kan vinke underveis til bilkortesje og veterantog år de passerer.

Bare på FM
- Det er tydelig at det forvirrer enkelte at alt går gjennomradioen, men det gjøres altså i smittevernhensyn, og man ønsker ikke at folk skal gå ut av bilene når de ankommer syretårnet i Hydroparken. Året 17. mai-sending går på FM, og ikke på DAB eller nettradio, selv om det er planen at det skal være på plass til sommeren, sier programleder Kyrre Dahl, som binder hele 17. mai i Tinn sammen på lufta på direkten fra Radio Rjukan på Rjukan stasjon.
- Alle har FM på sin DAB-radio, og alle smarttelefoner har FM-mottaker, de fleste eldre telefoner også, eller kan laste ned en FM-app, og kan lytte der med ørepropper eller øretelefoner som antenne, sier Dahl, og forteller at det bare er lokalradioen du finner på FM, på 104,1 og 107,1 i bygdene og på 105,0 og 106,5 fra Gaustajordet og opp til Rjukan. Bilradioer svitsjer selv med RDS-systemet, mens lommeradioer må stilles inn ved frekvensskifte.

Øreplugger
MC-kjørere må sørge for øreplugger hvis de skal høre radio underveis, og amerikanske veteranbiler som bare har AM-radio må ta meg seg mobilen, eller en lommeradio. Den kan man jo også ta med i løst bilen.
Farten i bilkolonna fra Austbygde vil ligge på 50-60 kilometer i timen med politieksorte, og forbikjøringer er forbudt.
Man kan kjøre på i kolonna hvor man vil underveis, samtidig er det klart at kolonna kjører nyveien forbi Miland, slik at milendinger og de som har tatt veteranbilen med til Miland for å kjøre på der, må vente til de på innpass i kolonna. I mellomtida får man veive med flagg til kolonna som kjører forbi.
MC-kjørerne prøver å samle seg i et eget felt, mens veteranbilene vil blande seg med vanlige kjøretøy.
Arrangementet avsluttes etter russetalen.

Artikkeltags