Det er utrolig nok gått 22 år siden premieren på den første filmen i Ringenes Herre-trilogien og 20 år siden trilogien var ute på kino i sin helhet. Og nå foreligger den i forbedret restaurert versjon, og ikke nok med det, i forlenget versjon.

Og det går ikke kulturkontoret hus forbi. De lager nemlig tidenes Ringenes Herre-fest i Tinn!

– Blir ikke det stas da, tro? Tenk at det er 20 år siden, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Han og kulturkontoret har tenkt å lage en happening ut av det.

– Helga i vinterferien, altså uke 8, nærmere bestemt 24-25. februar arrangerer vi Ringenes herre-trilogi på Rjukan Kino. Vi åpner dørene klokka 18.00 på fredag hvor vi inviterer på mingling, forfriskninger og utstilling i vårt eget «Shire» i kinogalleriet, forteller Jenbergsen, som selv er fan av universet i noen av verdens mest populære filmserier.

Enorm suksess

Det er visstnok bare Bibelen som er solgt i flere eksemplarer enn J.R.R. Tolkiens «Lord of the Rings», og da det ble filmserie i regi av Peter Jackson måtte det bli stort. Større og større for hver film.

De ligger som nr. 71, 61 og 7 over tidenes mestinnspillende filmer på kino, men ettermarkedet har vært enormt.

– Vi selger trilogipass for alle tre filmer (dette inkluderer pizza mellom To tårn og Atter en konge på lørdag). Og prisen er ikke verst. Eller man kan kjøpe enkelt billett til hver enkelt film om det ikke passer å bli med på alt, sier Jenbergsen, som altså forteller at den første filmen vises på fredag, og de to siste på lørdag.

– Dette er en fin mulighet til de som ikke var gamle nok til å få med seg dette på kino den gang. Og det er jo mange! Jeg håper dette nå kan bli spredd over alt, ikke minst i Gausta-området. Så jeg håper folk bidrar til å spre dette, slik at folk får med seg dette tilbudet, for dette er en éngangshendelse, sier kinosjefen.

Filmene

Ringenes herre: Ringens brorskapRingenes herre: To tårnRingenes herre: Atter en Konge

Ringenes herre: Ultimate Trilogy