(Tønsbergs Blad)

Denne saken oppdateres i løpet av dagen! Tips oss gjerne om du ser noen aprilsnarr-saker på [email protected].

(Nettavisen)  Den første dagen i april byr selvfølgelig på diverse spøker fra forskjellige hold. Noen vil nok hevde at ikke alle treffer like godt, men likevel holdes tradisjonen vedlike i store deler av verden.

Man er usikre på opphavet til dagen, men det vites i hvert fall at «April Fools' Day» har blitt feiret helt siden det 19. århundre.

2019-utgaven har heller ikke gått ubemerket hen, og blant de første spøkene for dagen finner man nyheten om gondol mellom Trysil og Sälen.

Trysil - Sälen

SkiStar melder i en pressemelding at det skal bygges en 45 kilometer lang høyhatisghetsgondol som skal binde sammen Norges og Sveriges største skiområder, Trysil og Sälen. Gondolen skal også være et transferalternativ til gjestene som lander på Scandinavian Mountains Airport, den nye flyplassen som åpner i desember 2019...

Ly og Vy

Både Statsbygg og Sporveien ser begge sitt snitt til å spøke med NSBs navneskifte til VY. Mandag morgen meldte nemlig de to organisasjonene at de endrer navn til henholdsvis Ly og Oy.

«Home and away» på norsk

TV 2 Sumo forteller om en gladnyhet på mandag. Etter «mange forespørsler» kommer nemlig den populære serien «Home and Away» med norsk tale. På Facebook-siden deres legger Sumo også ved en trailer.

Nye farger på rettssakskapper

Rett24 forteller at Domstoladministrasjonen vil liberalisere kappeforskriften. Regjeringen skal visstnok ha fjernet ordet «sort» for å få mer mangfold inn i norske rettssaker. Dermed åpner det opp for grønn-, rød-, lilla- og blåkledde dommere i tiden som kommer...

Oppjusterte bøter

Politiet i Orkdal lensmannsdistrikt skriver på deres Facebook-sider at laseren deres har stilt seg inn på mph i stedet for km/t i lang tid. Dermed har alle som har fått forenklet forelegg de siste månedene, fått en alt for liten bot.

- Vi har startet arbeidet med å gå gjennom samtlige bøter for å regne om km/t, oppjustere bøtene og ettersende nye bøter til samtlige, skriver de videre og legger ved et bilde av «bevisene».

Cola-hundemat

På Facebook delte også Coca-Cola nyheten om at de, i samarbeid med Norway Pets, skal gi ut hundefôr med Cola-smak. Den skal være uten sukker og skal komme i salg fra og med 6. mai. Så gjenstår det å se om våre firbeinte får smake på den populære brusen også.

Avskaffer tidsforskjell

TUI Norge forteller i en pressemelding at de avskaffer tidsforskjell på utvalgte reisemål. Reiseselskapets norske gjester kan se frem til å få flere ferietimer ved at selskapet nå eliminerer tidsforskjeller på utvalgte reisemål.

Biometrisk pass til hunder

Selveste Politiet i Norge, samlesiden til det norske politiet på Facebook, har kommet med en av dagens mest kreative spøker i form av et krav om biometri i pass til hunder. Tidligere fikk man pass til hunden hos autoriserte veterinærer, og nå «krever» politiet at identifikasjonen skal innbefatte en biometrisk undersøkelse, eller scanning av poten om du vil.

Quentin Tarantino i Norge

Filmweb forsøker seg på en liten spøk i retning av de filminteresserte. På Facebook-siden deres skriver de at Hollywood-regissøren Quentin Tarantino, kjent fra filmer som Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourios Baterds og Django Unchained, er blitt sett utenfor slottet mandag morgen.

Videre forteller filmsiden at Tarantino er på besøk i Norge for å jobbe med sin neste film. Den skal selvfølgelig handle om 17. mai i Norge, kongefamilien og russefeiringen.

Resett kjøper eierandel i Utrop

Utrop melder på sine egne hjemmesider at de er blitt kjøpt opp av nettavisen Resett. Mens Utrop er kjent som Norges første flerkulturelle avis, er Resett viden kjent for å «fremstille saker fra en annen vinkel enn etablerte massemedier, samt få frem sakene som massemediene ikke ønsker å dekke».