Gå til sidens hovedinnhold

Disse var på befaring før juli-sommertorget og det er klart at scenen flyttes

Disse tre er sentrale når sommerens lørdagsunderholdning finner sted i juli på Rjukan torg i sommer.

– Jeg er blitt spurt om å organisere et opplegg i juli nå i sommer også, akkurat som i fjor, og jeg er godt i gang, fortalte Odd Martin Landstad til RA for noen dager siden. Det var han som stod bak det populære tiltaket med å lage liv på torget på lørdager i den viktigste turistsesongen, etter ønske fra ordfører, visitRjukan og Tinn Arbeiderparti.
Lørdagskonserter med veteranbiler ble så populært at det ble et ekstra arrangement i august, og siden det ble en norsk turistsommer ble det uformelle opplegget tatt ekstra godt imot både av fastboende og besøkende.
Nå blir det altså forbedret opplegg fra i fjor, og Landstad møtte Torbjørn Vågsland som skal stå for bevertning fra vogn og John Ausland som leder Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb.

Scene mer midt på torget

– Det blir noenlunde det samme opplegget i år, men det blir med kommunens ordentlige scene denne gangen, sier Landstad, og viser til kommunens nyinnkjøpte scenehenger som skal settes opp til erstatning for plattingen som ble brukt i fjor.
Han viser hvor den skal stå, på skrå her, sier han, og stiller seg opp hvor den blir stående mer sentralt på torget enn tilfellet var med den lille scenen i fjor.
- Teknisk skal sette opp scene, og den skal også brukes til matfestivalen, og det vi har planlagt fem lørdager i juli. Jeg har fått tak i trubadurer til lørdagene, men den siste er ennå ikke på plass, sier Landstad.

- Vi er klare til bli med. Melding vil bli sendt ut til alle medlemmer med veteranbiler hver uke i sommer, forteller Ausland, som også forteller at klubben planlegger å stille opp på mandager som i fjor i tillegg.

Variert mat

Torbjørn Vågsland skal ha matvogn med godt utvalg stående rett mot scenen på motsatt side av torget.
- Torbjørn stiller med burgere, pizza, brus og kaffe, og med mer, selvfølgelig også bakervarer, sier Landstad, og Vågsland nikker.
- Meningen er å legge til rette for at folk blir her de timene det holder på, slik at det blir trivelig for alle som vil slå ihjel litt tid her, og det å være her er jo gratis, påpeker Landstad.

Han tror mange gleder seg til en ny utesommer, selv om det blir i koronaens grep også i år.
- Det er viktig å få til matservering på lørdagen også, for i år er det lagt opp til en time lenger i år enn i fjor, fra klokka 12 til klokka 15, sier Landstad. Lørdagene det er snakk om i juli er 3., 10., 17., 24. og 31. juli.