Dramatisk for Tinn helsetun

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ap, Høyre og Frp skaper uro og usikkerhet om hva de vil med eldreomsorgen.

Posisjonen , Ap, Høyre og Frp ønsker å flytte de sykeste på Tinn helsetun til Rjukan. Dette vil være dramatisk for de gamle og syke og deres pårørende, og ikke minst for de ansatte som da må flytte til Rjukan. Eller skal det kuttes enda flere stillinger? Dere har jo allerede vedtatt å fjerne 10 stillinger innen helse og omsorg i år !
Hvorfor i all verden setter dere i gang med dette? Og uten debatt! Dere gir blaffen i hva de ansatte og administrasjon tidligere har foreslått. I siste møte i helse- og omsorgsutvalget kommer det over bordet forslag om at dere vil lage omsorgsleiligheter i to bygg som det tidligere er sagt at man skal rive for å gjøre plass til det nye Rjukan helse- og omsorgssenteret! Og hvorfor i all verden stemte SP med disse partiene? Har dere gitt opp å kjempe for det som er i våre interesser, en god og framtidsretta helse og omsorgstjeneste? Eller er det kulturavdelingen i fylkeskommunen som skal bestemme?
Posisjonen holder nå på å sabotere den planen vi var enige om for to år siden, etter en lang og grundig debatt.
Blant annet vil dere ikke sørge for å samlokalisere, men plukker ut enkelte ting av planen og mister helheten. Og hva skjer med sykehuset, som dere skulle få sving på? Når får vi konkrete forslag om hva dere tenker? Spill med åpne kort! Så vidt jeg veit er det ikke behandlet politisk noe sted hva man tenker å gjøre.
Reguleringsplanen for området ved Rjukan sykehjem/Eldres Hus er nå utsatt på grunn av treneringa dere har satt i gang.
Ingenting skjer fordi det stadig kommer merkelige forslag, sist om å bygge for «friske eldre» på den rasfarlige gartnertomta. Kommunen har da ikke noe ansvar for å bygge boliger for friske eldre. Hva holder dere på med? Det virker på meg som det er for mye impulsdrevet politikk som foregår, og der man bare gir blaffen i alt det som er gjort av tidligere arbeid, ikke minst fra ansatte og administrasjon.
Nå må vi kreve å få svar på hva dere holder på med.

Miland, 3.juni 2020
Steinar A. Miland

Artikkeltags