Det samme skjer nå over hele landet, og sikkert en rekke andre land. Årets store Oscar-vinner Everything Everywhere All at One" som på sine elleve nominasjoner stakk av med hele syv av Oscar-prisene i The Kodak Theater natt til mandag.

Det var svært populært da Jamie Lee Curtis, mest kjent for sine Halloween-filmer og "A fish called Wanda" først fikk prisen for beste kvinnelige birolle, før Ke Huy Quan stakk av med det samme på herresiden. da Michelle Yeoh (kjent fra Snikende Tiger, Skjult Drage) var første asiat som vant en av hovedprisene, visste alle at filmen også måtte stikke av med statuetten for beste film.

- Filmen er jo kjempekul, og det er altfor få som har fått med seg denne filmen på kino, og syv Oscars må vi jo feire med en ekstraforestilling på Rjukan kino torsdag, sier kinosjef Robert Jenbergsen.
- Det er kjempegøy å oppleve Jamie Le Curtis i en slik rolle som en sur og fæl byråkrat i skatteetaten, og er du glad i Monty Pyton så fikk jeg en slik følelse i løpet av filmen, så jeg synes den er verdt et kinobesøk på torsdag.

Litt av en film

Everything Every where All at Once er en flersjangret film, med drama, action, eventyr og ikke minst komedie i skjønn forening.

Historien tar fart når Evelyn (Michelle Yeoh) drar sammen med mannen Waymond (Ke Huy Quan) for å møte kontaktpersonen deres på Skatteetaten Deirdre Beaubeirdra (Jamie Lee Curtis) midt oppi et hav av familiedrama. Papirene er selvfølgelig kke i orden, og Evelyns liv er iferd med å falle i grus.

Mannen tar på Evelyn et headset og forteller henne at skjebnen til alle verdener i et uendelig multivers ligger på hennes skuldre. Hun er en superhelt og altså den eneste som kan redde multiverset. Evelyn tror først ikke på mannen frem til livet spilles i hurtigfilm foran øynene hennes, og mannen ender opp med å banke opp alle vaktene på skatteetaten bruk av vesken sin.
Evelyn blir trukket inn i en rekke forskjellige liv hun kunne ha levd, og hvor hun lever i parallelle universer. Hun må nå få tilgang til minnene og ferdighetene til tusenvis av forskjellige Evelyns for å bekjempe hva hun blir fortalt er en ondskapsfull kraft.

Kritikerrost

Regissør Dan Kwan og Daniel Scheinert er skaperne bak den unike, morsomme og kreative filmen "Swiss Army Man" som kom ut i 2016. Sammen er de en fantastisk kreativ duo som tør ta sjanser for å skape filmer verden ikke har sett maken til.
Filmen ble like før helga den mest prisbelønnede noensinne, og det var før Oscar-utdelingen!

Anmelder i Norge falt nærmest av stolen:
«Jeg digger denne filmen» - NRK Filmpolitiet, terningkast 6
«Jo mer jeg tenker på denne filmen. Jo mer elsker jeg den» - Aftenposten, terningkast 6
«Må oppleves» - Dagbladet, terningkast 6
«Et multidimensjonalt eventyr som tar deg med på en reise på tvers av multiversene» - Kinomagasinet, terningkast 6
«Udiskutabelt og åpenbart en av årets beste filmer. En film du skal oppleve på kino» - Filmfront, terningkast 6
«En ekstravagant generøs film drevet av helt fenomenale skuespillerprestasjoner, og en av de mest frydefullt fantasifulle filmene vi har sett på veldig, veldig lenge» - Dagsavisen, terningkast 6