Da kommunestyret i forrige uke skulle behandle en søknad om pengestøtte til Rjukan Digitale Arena, oppsto en situasjon som RA omtale som «komplett inhabilitetskaos». Sju representanter, både fra posisjonen og opposisjonen, skulle få sin habilitet vurdert. Da det sto 9-9, ble ordføreren usikker på om han ville bruke sin dobbeltstemme, og utsatte saken. For så vidt en ryddig avgjørelse, og jeg var forberedt på å få saken på sakskartet til neste ordinære kommunestyre.

Like ryddig synes jeg ikke det var da det kom innkalling til ekstraordinært kommunestyremøte neste uke, ene og alene for å behandle denne saken. Sånn jeg ser det, finnes det ingen gode grunner for at dette ikke kan vente til mars. For ett møte mottar hver representant 1334 kroner, og det er 25 representanter. Totalt må Tinn kommune ut med over 33000 kroner for dette ene ekstra møtet, en sum som tilsvarer en hel månedslønn for en barnehageassistent eller en butikkmedarbeider. Dersom varaer også må møte, kan vi plusse på 10000 kroner til.

Misforstå meg ikke, jeg er stor tilhenger av å bruke penger på demokratiet, men det må være mulig å vise måtehold også for de som styrer. Når hver eneste enhet i kommunen spinker og sparer for å begrense utgiftene i en økonomisk presset tid, bør det komme en forklaring på hvorfor kommunestyret skal brenne av titalls tusenlapper på en time.

Så mye haster det vel ikke?

Det er innbyggerne i Tinn som eier disse pengene, og jeg syns vi skal vise dem nok respekt til å gjøre det samme i administrasjonen som vi gjør ute i enhetene – være nyktre og ikke sløse med skattebetalernes penger.

Jenni Kvaran, Tinn SV