Gå til sidens hovedinnhold

Eldres Hus/Rjukan sykehus

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ref. til «sykehusets venner’s « innlegg i RA 11.5 hvor det fremgår, en enslig som bor hjemme og har hjemmetjenester 6 ganger i døgnet, er redd, har angst og bruker alarmen ca. 20 ganger i døgnet!
Dette gjorde et sterkt inntrykk.
Og da kan man spørre seg hva som er kriterier for å få plass på langtids avd. på sykehjemmet. For en enslig som har slike plager er ikke omsorgsbolig v/eldres hus noe alternativ. ( Det nye er jo at man skal bo hjemme lengst mulig!!)
Når det gjelder å søke pasienter til nabokommuner så er jeg fullstendig enig med Einar Opedal at dette er en fallitterklæring . Dette er under enhver kritikk. Forstår det skal spares i kommunen , men la det ikke gå utover de mest sårbare vi har, de eldre og syke. Ta i bruk de resterende og tomme rommene på langtids avd. /Eldres Hus!

SYKEHUSET.
Som vi ser har både store og små sykehus kapasitets problemer. Pasienter blir utskrevet tidligere enn noen gang. Vi på Rjukan har sykehuset, og som det er blitt sagt gjentatte ganger så har vi: Rehab.,Røntgen, Laboratoriet, dialyse, poliklinikk, øyelege, legevakt. (enn så lenge!) Vi må også kunne se Rjukan sykehus som et utviklings potensiale.
La det være sagt at Tinn FRP mener fortsatt sykehjemsplasser/omsorgsboliger og gjerne noe mer bør være på Eldres Hus.
Alle vil vel det beste for innbyggerne i Rjukan/Tinn. La det bli en folkeavstemning så kan innbyggerne selv bestemme. Det blir kanskje det mest rettferdige.
Vi har vel ikke glemt Rjukan/Tinn innbyggeres engasjement og demonstrasjon ved nedleggelse av Rjukan sykehus for noen år tilbake. Det har vel de fleste friskt i minne!
Rjukan sykehus må vel også muligens sees på som en del av verdensarven.

Unni Skårdal
Tinn Frp