Gå til sidens hovedinnhold

En innbygger i Tinn har fått påvist koronavirus

En innbygger fra Tinn har i ettermiddag fått påvist koronavirus (covid 19). Noen få nærkontakter er satt i karantene.

Det bekrefter kommuenoverlege Sjur W. Ohren tirsdag kveld.

- Vi får ofte inn prøvesvar tidlig ettermiddag. Idag fikk vi et prøvesvar fra laboratoriet fra Vestfold sykehus som var positiv, opplyser han.

Personen er en innbygger bosatt i Tinn.

- Mutert variant?

- Det vet vi ikke. Nå fikk vi et prøvesvar. For å finne ut om det er en mutert virusvariant må det kjøres en ekstra analyse. Det skal gjøres og vi håper å få svar på den i morgen - altså onsdag, sier kommuneoverlegen.

Kommunenes helseteam var raske med å sette igang smittesporing, og avsluttet det i ettermiddag.

- Vedkommende har hatt få nærkontakter. Få personer er i karantene, opplyser kommuenoverlegen.

Tidligere på dagen hadde RA et intervju med Ohren . Da opplyste han at fem nye smittetilfeller er oppdaget med mutert virus, men at ingen av dem er bosatt i Tinn kommune.

– Alle disse fem er utrolig oppmerksomme på å følge egne smittevernsråd til punkt og prikke. Det kunne ikke vært gjort bedre. De har ikke hatt kontakt med noen andre i befolkningen, og det er ingen av innbyggerne i Tinn som har kommet i karantene på grunn av dette, sier Ohren og beroliger:

– Disse fem utgjør ikke noen smitterisiko for kommunen, men det reflekterer at med en gang mange forflytter seg i forbindelse med vinterferie, så endrer forekomsten av viruset i vår kommune seg ganske radikalt.