Gå til sidens hovedinnhold

- En livsglad forestilling om et ulendt terreng

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Grimstad Fjeld kommer med sitt ensemble til Rjukanhuset med Ulendt terreng - en livsglad forestilling om kreftoverlevelse og livets uransakelige veier.

RJUKANHUSET IKVELD

Kveldens forstillingen "Ulendt terreng" på Rjukanhuset er en livsbejaende forstilling med alvor bakteppe.
- Hver tredje nordmann får kreft før fylte 70 år, og alle berøres av familie og bekjente. Vi må komme dit at vi sier at ordet kreft ikke betyr døden. Det er en forestilling der vi med glede konfronterer det, sier Anne Grimstad Fjeld som er initiativtaker.
- Det er en livsglad fortelling og har et dystert utgangspunkt - for den handler om min egen krefthistorie. Jeg ble veldig redd, men fant en strategi, så for meg ble det å røre mye på meg ute i naturen, og trene, og arrangere et prosjekt som het "Trask".

Multiforestilling
- Dette er da en historie om veien fra total fortvilelse til der jeg er i dag. Den fortelles med tekster, musikk, dans og fantastiske naturfilmopptak på et stort lerret bak på scenen.
- Det er ikke en krefthistorie, og vi kjemper mot at folk tror det er trist, men målet er å motivere, og jeg håper mange vil ha glede av det, sier Grimstad, som er født i Østfold, men har bodd 15 år i Bø og jobbet som lektor på Universitetet i Sør-Norge, har jobbet i NRK og har stått på scenen mange ganger før, også på Rjukan.

- Hvem vil du skal komme?
- Det er en forestilling for voksne, men jeg har med et flott orkester, og med Kristian Rånes som er gitarist g sanger, som mange husker fra idol, og en dame på 62 år som er kjent danser. Det er en forestilling for folk som liker godt og meningsfylt innhold, sier Fjeld.
- Jeg inviterer alle som kan, og håper å se mange som ønsker litt ekstra påfyll i hverdagen, sier Fjeld.