Den engelsek regissøren Guy Ritchie slo igjennom med et brak i 1998 med Lock Stock and Two Smoking Barrels med Jason Statham og Vinnie Jones. Han fulgte opp med enda bedre Snatch med Brad Pitt i hovedrollen tre måneder før han giftet seg med Madonna. Guy Ritchie var blitt superkjendis, og det er mulig det tok litt fokus, for de åtte årene han var gift med superstjernen ble ikke like gode, om enn gode suksesser. Revolver og Rock'n'rolla fulgte opp imaget, og siden er Ritchie blitt kongen av engelsk gangsterfilm. Siden har vi fått tre relativt forglemmelige remakes av Aladdin, The Man from U.N.C.L.E. og King Arthur.

- Gleder meg
- Dette gleder jeg meg veldig til. dette er helt min type film, i alle fall en av dem, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Han har likevel vært i vil om kinopublikum er like klare som ham, og han telte på knappene om denne skulle settes opp.
- Jeg valgte å sette den opp, og jeg håper jo at denne typen film har et publikum i Tinn. Jeg veit ikke hvor mange som er fan av Snatch og Lock Stock, men jeg tror at de kjempegode kritikkene The Gentlemen har fått virker positivt inn, sier Jenbergsen, og viser til at filmen etter over 40.000 stemmer på imdb har kanonkarakteren 8,2. Filmen har nemlig sein premiere i Norge.
- Jeg er i alle fall klar for gangsterkomedie etter alle disse andre litt mindre spennende filmene han har holdt på med siden 2008, sier Jenbergsen.

God gammel fom
Ikke desto mindre går kritikerne nå helt av hengslene for at han vender tilbake til gangsterland, for den nye The Gentlemen, som følger oppskriften fra Snatch. Nå er det Matthew McConaughey som er amerikaneren i England med en plan om å selge sin dyrkede hobby marihuana, og det blir med et klientell som nok skal rote det til. Særlig har supersjarmøren Hugh Grant fått kjempeskryt for sin rolle i denne. For anmelderne er klare: Guy Ritchie er tilbake i god gammel "Snatch"-form med denne stjernespekkede og sofistikerte actionkomedien, der Mickey (Matthew McConaughey) vil selge marihuana-imperiet sitt og avgjørelsen utløser et kaotisk ras av rykter, bestikkelser og utpressing i Londons kriminelle underverden. Med seg har Ritchie som vanlig et imponerende cast. Foruten Matthew McConaughey og Hugh Grant møter vi Charlie Hunnam, Henry Golding , Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan og Colin Farrell i sentrale roller.