Gå til sidens hovedinnhold

Enighet i lønnsforhandlingene for elektrokjemisk industri

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri om lønnsoppgjøret for elektrokjemisk industri førte til enighet.

Enigheten i forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri gikk gjennom fredag kveld, opplyser Industri energi i en pressemelding.

– Nå er vi i mål med de sentrale forhandlingene for elektrokjemisk, men det viktigste forhandlingsarbeidet på denne avtalen foregår lokalt i mellomoppgjørsår og de kan nå starte, sier forbundsleder Frode Alfheim som ledet forhandlingene.

Lønnssatsene i overenskomsten økes med 3,1 prosent, inkludert 2,25 kroner som ble gitt i mellomoppgjøret mellom LO og NHO.

Fortsetter lokalt

Tilleggene gjøres gjeldende med virkning fra 1. april 2021. De øvrige satsene i overenskomsten økes med 3,1 prosent.

Partene ble gjennom en tilleggsprotokoll også enige om at et lenge ventet arbeid for å bli omforent om statistikkgrunnlaget skal være sluttført innen hovedoppgjøret i 2022.

Forhandlingene for elektrokjemisk industri omfatter i overkant av 7500 Industri Energi-medlemmer og dekker blant annet ansatte i de store industrikonsernene Hydro, Elkem, Yara, Eramet, Glencore, Bilfinger og Alcoa.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør der det bare forhandles om økonomiske reguleringer, i motsetning til hovedoppgjør hvor hele overenskomsten er gjenstand for forhandlinger.

Elektrokjemisk overenskomst er en minstelønnsavtale, hvilket betyr at lønnsforhandlingene nå fortsetter lokalt i de ulike bedriftene.