Gå til sidens hovedinnhold

Er du klar for NRK-serien «Jordbrukerne», som er spilt inn i Rauland med skuespiller fra Tinn?

Vi veit at Ingvild Lien spiller en rolle, men det kan dukke opp mange flere kjente fjes på TV, når komiserien Jordbrukerne har premiere torsdag.

BÅDE TINNDØLER OG RAULENDINGER ER MED

Torsdag har NRKs nye drama-, krim- og komiserie «Jordbrukerne», der store deler er spilt inn i Rauland, og det Vinje kommune har bidratt med 3 millioner kroner til produksjonskostnader.

Under prisutdelingen i forbindelse med Cannes International Series Festival, Cannesseries 2021, ble det klart at Jordbrukerne mottok prisen for beste skuespiller-ensemble og prisen fra ungdomsjuryen. Så vi vet at det er grunn til å sette seg ned for å se på serien.

Jordbrukerne er skapt og skrevet av regissør og manusforfatter Izer Aliu, sammen med Anne Bjørnstad i selskapet Rubicon, og får sin norske premiere på NRK i oktober.

Hele serien legges ut på NRKs nettspiller fra klokka 06.01 på morgenen, mens det er premiere på kvelden. Det er flere lokalt kjente med i serien, både som skuespillere og statister.

Ingvild Lien fra Tinn er på skuespillerlista.

(Saken fortsetter under bildet.)

To blad Lien

– Bror min, Nils Ole og vår yngste datter, Ingvild på premierefest for den nye NRK-serien «Jordbrukerne» på Rauland høgfjellshotell i kveld. Har de noe med serien å gjøre tru? spør en underfundig Ottar Lien i et innlegg på Facebook, der Steinar Miland repliserer:

– Det er flere tinndøler som er med i filmen som statister. Vi får se hvor. Jeg og flere fra Marispelet er statister.

Lene Mårdalen svarer også:

– Ja det blir spennende å se om vi får noen sekunder på skjermen!

En rekke kjente skuespillere dukker opp i serien, samtidig som vi får noen overraskelser, som at artisten Lars Vaular spiller en rolle som passpoliti.

Her ser du trailer til "Jordbrukerne"

Eller les QR-koden for å se traileren på din telefon.

Handlingen

I «Jordbrukerne» møter vi Marwan (Nader Khademi) som har mistet kjæresten i en bilulykke. Når kjærestens foreldre vil ha omsorgen for datteren Kiki, bestemmer Marwan seg for å kidnappe henne til Iran, der faren hans bor.

Men de falske passene han har bestilt blir forsinket, og plutselig trenger de et sted å gjemme seg. Marwan søker tilflukt hos barndomskameraten Adil, som har flyttet til en idyllisk bondegård i Telemark. Adil og vennene hans vet ikke at Marwan har kidnappet Kiki. Og det Marwan ikke vet, er at Adil, Khabib og Tariq har helt andre planer enn å bli jordbrukere.

Ingen av dem er forberedt på hvor lite uforstyrret livet på landsbygda er. Alt fra nysgjerrige naboer til ivrige næringspolitikere stikker kjepper i hjulene for dem, og før de vet ordet av det har gjengen fra Oslo mer eller mindre mot sin vilje endt opp som gründere av Norges første halal gardsysteri.

Jordbrukerne er en historie om flukt, fellesskap – og halalost. Premiere i NRK TV og på NRK1. I år kan publikum se fram til et knippe nye dramaserier på NRK, og Jordbrukerne er en av dem, skriver NRK i sin pressemelding.

Her kan du se serien på NRKs Nettspiller fra torsdag morgen.