Etterlyser opplysninger om 1931 A-Ford med historie fra Tinn og Notodden

Bjørnar Halle Sandvik (25) er den lykkelige eier av en 1931 A-Ford som har sin historie fra Tinn, Rjukan og Notodden. Nå lurer han på om noen kan bidra med mer om bilens historie.

DEL

‎Det var i en melding på facebook på selveste nasjonaldagen at Bjørnar Halle Sandvik‎ fra Gursken i Møre og Romsdal gikk ut og etterlyste opplysninger på facebookgruppe "Oppvekst i Rjukan og Tinn". Den unge karen som er overstyrmann av yrke, er altså ikke selv fra Rjukan, men er svært veteraninteressert, og håper å få mer info om en bil som kanskje mange kan huske noe om.
- Jeg er selv ikke fra Rjukan, men søker noen bilder og informasjon om en bil som som tidligere gikk der. Bilen er en 1931 Ford Model A, som ble kjøpt av Torstein Bøen i 1966, og som han eide fram til 1978, da den ble solgt til Elverum. Ifølge Torstein ble denne brukt som russebil av rjukanrussen i 1968. Den var nok da mørkeblå med eventuell russebil dekorasjon på seg. Kjennemerket var da H-11951, mens den nå har JU40000. På Notodden gikk den med H-8399.

SLIK SÅ DEN UT: Den har sett slik ut før den ble rød. Kanskje det hjelper på hukommelsen?

SLIK SÅ DEN UT: Den har sett slik ut før den ble rød. Kanskje det hjelper på hukommelsen?Ønsker mer bilder
- Torstein selv hadde ingen bilder av bilen, verken som russebil eller ellers. Men det hadde vært artig å se om noen kanskje kunne ha noen bilder av den, for eksempel fra en 17. mai-feiring i 1968 eller noe, sier Sandvik.
Bilen gikk opprinnelig på Notodden fra 1931 til 1966, da Torstein Bøen fra Tinn Austbygd kjøpte den. Det er jeg som eier den nå sammen med min søster, da bilen var arv, men er jeg som har drevet med bilen. Bilen var nok restaurert på 80-tallet cirka en gang, så den er standsmessig grei, men etter snart ett ti-år stillestående var det forskjellige ting som var klart for utskifting. Nå har den fått skiftet alt av tenning, dekk, nytt el-nett og diverse. Forhåpentligvis får en den igang iløpet av kort tid, så vi får brukt den i sommer, sier Sandvik.
Bilen var registrert i 1931 med H-8399. H-11951 var nummeret den fikk i 1966 da den kom til Tinn.

FÅR BEHOLDE RØDFARGEN: Bilen får nok beholde fargene den har nå, selv om den opprinnelig var bålp

FÅR BEHOLDE RØDFARGEN: Bilen får nok beholde fargene den har nå, selv om den opprinnelig var bålp

Var blå med svarte hjul
- Bildet av den blå A-Forden er angivelig slik den så ut når bilen var solgt ny i Norge, og altså ikke av denne bilen. Den var mørkeblå med sorte hjul. Den sorte og røde fargen den har nå er nok ikke av de originale fargevalgene du fikk disse bilene i, men det blir nok å beholde den slik uansett. Den ble vel solgt til Elverum i 1978, så oppover til Ørsta i 1984. Her stod den fram til den ble solgt inn i familien i 2003.
- Du er jo ikke gamle karen, men interessert i gamle biler?
- Hehe, nei, men har nok allerede blitt noen prosjekt, både i form av bil og gamle tohjulinger Har litt diverse av andre kjøretøy og, så artig å holde på med slikt, sier Sandvik.

Kan du hjelpe?
Kort sagt er han interessert i alt mulig av opplysninger om bilen fra 1931 som i Tinn og Notodden hadde registreringsnummer H-11951. Hvem som kan ha eid den, og hvem som kan ha bilder av den. I tilfelle ønsker han kopi av bildene for å legge dem til bilens dokumentasjon.
Er det noen som husker den fra russetoget i 1968, og hvem som da brukte bilen?
Sandvik viser to bilder av bilen, rød, slik den er idag, og et bilde av slik den mest sannsynlig var på 60-tallet, da mørk blå.
De som har opplysninger om bilen, kan ta kontakt med ham direkte på facebook, eller på mail bjor@live.no.

BAKFRA: Slik ser bilen ut np, sett bakfra, og med sitt nye registreringsnummer.

BAKFRA: Slik ser bilen ut np, sett bakfra, og med sitt nye registreringsnummer.UNDER RESTAURERING: Nå er bilen under restaurering igjen. Sist var en gang på 80-tallet.

UNDER RESTAURERING: Nå er bilen under restaurering igjen. Sist var en gang på 80-tallet.

Artikkeltags