Anette Frønes ble europamester for kvinnelige kusker i 2015 i Danmark og har siden hevdet seg meget godt som kusk. 103 seire har det blitt på 1241 løp. Den siste seieren er en av karrierens viktigste. Etter galopp og syvendeplass med Porto i det første NM-løpet, så skienskvinnen små muligheter for sammenlagtseier. Det gjorde at hun kjørte helt uten press i det siste løpet.

– Jeg hadde ingen anelse om at jeg vant sammenlagt, da jeg kjørte først over mål med Spot On. Jeg ble rett og slett lettere sjokkert, da jeg fikk høre at jeg var norgesmester, sier en fortsatt rørt Anette Frønes, da vi treffer henne på telefon søndag morgen.

12 kusker deltok. To av dem kvinner. Anette Frønes og Harstad-kusken Tina Lagesen.

– Jeg har vært med så mange ganger uten å lykkes, så det å klare det her hjemme på Klosterskogen, føles veldig stort. EM-tittelen står øverst, men denne følger ikke langt bak, selv om jeg har vært heldig å få oppleve mye på kort tid, sier 34-åringen.

Til daglig er hun å finne på Åfoss barneskole som lærer for 4. klasse. Hun tror ikke elevene vet at det står en nybakt norgesmester bak kateteret mandag morgen, når skoleuka starter.

– Nei, det er nok ikke det de følger mest med på, så det blir nok rett på norsk og matte da, selv om jeg selvsagt skal svare om noen spør om hvordan det var, ler den dyktige amatørkusken.

Mer hjemmejubel i V75

Det var V75 på Klosterskogen lørdag kveld og skienshesten Grisle Tore GL innledet med storseier i eliteløpet i V75-1. Hele 80 000 kroner var førstepremien for eierne Jan Kjeldsen og Jorunn Kvaase Realfsen. Toer i løpet var Brenne Banker og Åsbjørn Tengsareid. Eier her gjør Stig Flåta fra Tinn Austbygd.

Arne Petter Titland kunne se Alexander Heisholt kuske Spicy Future inn til tredjeplass og 15 000 kroner i V75-2. Kroken-hesten Er Pupone ble fjerde. Det betalte 10 000 kroner.

Siljan-eide Komnes Anna fikk 12 000 kroner for fjerdepremie i V75-3, der favoritten Makita vant sikkert.

Brede Halvorsen og Sol Emilie Risdal kunne juble over tredjeplass og 20 000 kroner i V75-4, der deres Pelucchi fullførte sterkt bak favorittene.

Gigant Invalley har blitt den nye firbente kongen av Klosterskogen. 12-åringen sikret seg 80 000 kroner, da han lekte seg til seier i V75-6 som var Prince Royal minneløp. Og det på ny banerekord på 13,0 over 2100 meter.

Raulendingen Lars O. Romtveit kunne se sin Faks Odin bli toer i V75-7, mens Sannidal-hesten Rinde Thorvald ble tredje. Sjokket Mjølner Satin vant løpet til 52 i vinnerodds. Premiene var 60 000 kroner, 30 000 kroner og 20 000 kroner på de tre første plassene.