(Telemarksavisa)
  • «UP målt en bil til 140,52 km/t. Fører, en mann i 30-årene, fikk førerkortet beslaglagt. Fører blir anmeldt for forholdet.»
  • «12 personer ble ilagt forenklet forelegg for høy hastighet.»
  • «UP har hatt laserkontroll. 14 forenklede forelegg utstedt. Høyeste målt til 104 km/t i 80-sone.»

På Twitter tikker det inn resultater fra utrykningspolitiets kontroller over hele Norge denne uka. Resultatene noen av resultatene fra tirsdagens kontroller. Onsdag fortsetter kontrollene over hele landet.

Se liste over UPs prioriterte strekninger lenger ned i saken.

- Statistikken er veldig klar. Nesten halvparten av de alvorlige trafikkulykkene er forårsaket av for høy hastighet etter forholdene eller fartsgrensene, sier UP-sjef Runar Karlsen i videoen som UP lagde i forbindelse med storkontrollene som gjennomføres denne uka.

Kontrollene er en del av den europieske kampanjen «Slow down Europe» som er initiert av TISPOL (European Traffic Police Network).

Onsdag 3. april er det såkalt «Speed Marathon», som i denne sammenhengen betyr 24 timers fartskontroll-maraton over hele Europa - fra 00:00 onsdag til 23:59 samme dag.

- Resultatene for uka får vi ikke før neste uke, men resultatet fra Speed Marathon blir rapportert fra TISPOL torsdag, sier kommunikasjonsrådgiver Dag Gjærum i UP til Nettavisen.

Til tross for råkjør mot råkjørere denne uka, forsikrer UP-sjef Karlsen at det også blir kontroller i påskeutfarten.

- UP kommer selvsagt til å være på veiene i påsken, med mest kapasitet i forbindelse med utfart og hjemfart, sier han til Nettavisen.

For å gi bilistene et hint om hvor det er størst risiko for å bli tatt i fartskontroll, har UP lagt ut en liste over prioriterte strekninger (se lista nedenfor).

- Vi er også andre steder i dag, advarer Gjærum.