Flaggene vaiet og hurra-ropene blandet seg med korpsmusikk i marsjtakt. Men vi skriver bare 11.mai. Alle barna i Furuheim barnehage hadde pyntet seg i sine nest-fineste klær og kursen var satt mot Tinn Helsetun og Furubakken Bofellesskap. Her skulle de yngste og de eldste innbyggere i bygda ta forskudd på 17.mai.

Livsglede

Pedagogisk leder Tone Tishbein forteller at i en årrekke har barnehagen gjestet både sykehjem og bofellesskap hver uke med generasjonssang, et prosjekt i regi av stiftelsen «Livsglede for eldre».

- Dette har vært til stor glede for både små og store, men på grunn av pandemien har dette vært et savn for oss alle. Derfor bestemte vi at nå ville vi gå i 17.mai-tog bort i sansehagen på Helsetunet og til verandaen i Furubakken og synge nasjonalsangen. forteller Tone.

Ekte 17.mai-stemning

I vår digitale verden er det ingen sak å få til korpsmusikk, og den ble inn imellom overdøvet av hurra-rop fra alle barna.

Flaggene var mange og nesten like store som noen av barna, og hadde det vært vind, hadde enkelte nok lettet fra bakken.

Barnehagens fane var også med og duskebærene var på plass. Det var Åmund (6), Håvard (5) Eve (5) og Gunvor (5) som hjalp Tone med å styre den flotte fane.

(Videosnutt)

Hva skal dere gjøre på 17.mai ?

-Vi skal være inne, men også litt ute, forteller Åmund, som for anledningen har pyntet seg med jakke, skjorte og tvers-over-sløyfe. Siden det er korona, kan vi jo ikke være sammen med mange.

- Faktisk skal vi feire 17.mai i bobilen vår, tilføyer den stolte gutten.

-Se jeg har tatt på meg skjorte, sier Håvard som åpner jakka og åpenbarer en flott blåternet skjorte. Han og familien skal grille på 17.mai.

- Men hva skal vi gjøre i dag da? spør Tone Tishbein.

Vi skal leke, roper barna i kor, og Tone kan røpe at når de er tilbake i barnahagen, blir det ekte 17.mai-feiring med tradisjonelle leker, og pølser og is.

-Ja vi skal steike på sneis, sier Åmund, som ikke er ukjent med den gode gamle Tinn-tradisjon.

Og så forsvant alle barna i retning Helsetunet mens hurra-ropene ljomet mellom husene. Og gjett om de ble godt mottatt.