Gå til sidens hovedinnhold

Fikk fotballbesøk - reiste på Rjukanbadet

Rjukans fotballgutter har knyttet vennskapsbånd med Hof ILs guttelag.

Et tilfeldig møte på en fotballskolen på Tollnes i sommer resulterte i kameratskap og et ønske om en samling for trening og sosialt samvær senere på året.

– Noe som det har vært lite av for både små og store de to siste sesongene, sier guttenes trener Tobias Vesethaugen.

Rjukanhelg

Forrige helg fikk rjukangjengen på 12 og 13 år besøk av Hof IL, og det ble to begivenhetsrike dager både for gjestene og vertene.

Det ble tur på kino, quiz og et langt besøk på Rjukanbadet.

Men viktigst av alt, felles treninger og internkamp.

– Det er bare å bygge videre på. Slike vennskapsbånd med andre lag utenfor fotballen er utrolig verdifullt, og gjør det mye mer artig å spille fotball i Rjukan IL, mener Tobias Vesethaugen, som opplyser at neste besøk er avtalt.

Da blir det Fotballyst-turnering på deres trakter, med Odd og andre lokale lag i nærområdet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Eks VIF

En av primus motorene bak den gode kontakten mellom lagene, er Hofs engasjerte trener og pappa, Audun Follerås.

Han er tidligere VIF-spiller, og hadde faktisk har spilt treningskamp mot Rjukan med juniorlaget til Vålerenga på Bjørn Myhres plass i sin tid tilbake i 1997.

Tobias Vesethauen forteller også at Hof IL er initiativtaker og grunnlegger av «#fotballyst», som er en app som skal motivere barn til å være mer aktive med ball på fritiden.

Legge bort duppeditter og spillkonsoller, og i stedet slite ut ballbinger og garasjeveggen til mor og far, alene eller med kompiser.

(Saken fortsetter under bildet.)

Gror godt i RIL

– En motiverende app, og det er også premier å få. Alt fra signerte drakter fra norske toppklubber, til billetter til landskamper og norske toppseriekamper, forteller Vesethaugen.

Han anbefaler alle unge fotballspillere i Tinn til å sjekke ut dette nå som fotballsesongen er over, og en skal jobbe med å holde lysta oppe og være aktive.

Tobias Vesethaugen gleder seg allerede til neste fotballsesong.

Det gror godt i Rjukan IL, som har store og gode kull fra 7 år og opp til 15 år – de eldste i samarbeid mellom Rjukan IL og Tinn IL.