Populær film på Rjukan

POPULÆR: «Mamma Mia 2 Here we go again» trakk 308 publikummere til  Rjukan

POPULÆR: «Mamma Mia 2 Here we go again» trakk 308 publikummere til Rjukan

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Abba-musikk og romantikk er alltid en slager. I løpet av helga så 308 store og små Mamma Mia 2 på Rjukan kino.

DEL

Mamma Mia på kinoOver 140000 besøkende sikret «Mamma mia 2» den sterkeste åpningshelga på norsk kino siden 2015. Filmen drar publikum inn i kinomørket. Rjukan er intet unntak.

-Vi har hatt 308 gjester som har sett «Mamma Mia 2» på Rjukan kino så langt. Antallet gjester i helgen, er like mange som det var for juni og juli måned så langt, til sammen, forteller kinosjef Robert Andresen Jenbergsen.

Kinosjefen forteller også at det er mest damer som tar turen, men at han ser gutter også.

-Folk har ihvetfall kost seg masse, kan en fornøyd Jenbergsen bekrefte.

Ny rekord

Over landet har i alt 149 290 nordmenn byttet ut sommervarmen med kinomørket for å få med seg den fargerike oppfølgeren.

Ikke nok med å trekke gjestene vekk fra sol og strand til fordel for film og popcorn, men Mamma mia 2 gruser besøkstallene til orginalen, ti år senere!

Administrerende direktør i Film og Kino Guttorm Petterson, kan nemlig opplyse at «kun» 64 426 nordmenn så orginalen i sin åpningshelg i 2008. Til gjengjeld endte filmen opp med å vises i et halv år på enkelte kinoer, og landet på 1,1 millioner besøkende nordmenn.

Kritikk

- Det er mye som tyder på at folk kommer for å se filmen uavhengig av kritikken den har fått, sier direktøren.

Dagbladet trillet en toer for «Mamma mia! Here We Go Again» mens Aftenposten slo fast at «magien er borte». VG var hakket mer positive, og ga en firer til «godlynt, blindt tull og tøys»

Det er vanskelig å si om Mamma mia 2 kan nå like høye besøkstall som den forrige, men muligheten er der, mener direktøren.


Artikkeltags