Chuckie er tilbake, med norsk regissør

CHUCKY: Chucky anno 2019 er like ond, men er nå en robotdukke som sørger for en skrekkelig og blodig film. Særlig slutten skal være grafisk.

CHUCKY: Chucky anno 2019 er like ond, men er nå en robotdukke som sørger for en skrekkelig og blodig film. Særlig slutten skal være grafisk.

I Hollywood er det lønnsomt å bringe tilbake gamle helter og historier. Derfor er det ingen bombe at den onde dokka Chuckie fra Child's Play også dukker opp igjen 30 år etterpå. Bomben er en ny norsk Hollywood-regissør.

DEL

RJUKAN KINODet er produsentene av kanonsuksessen IT som snart har del to ute på kino, som også har tatt tak i 1988-suksessen Chlil's Play fra 1988, en film som førte til to oppfølgere på tre år, og i alt sju filmer om den onde dokka som ble et begrep som satt i i 90-åra. Den norske regissøren Lars Klevberg er siste norske regissør-tilskudd i Hollywood, som har skjønt at norske regissører er spennende og ikke minst noen som får mye ut av penga. Lars Klevberg har bare én langfilm på CV'en tidligere, grøsseren Polaroid, som bygger på hans egen kortfilm ved samme navn, og langversjonen kom i januar uten de store overskriftene. Klevberg er fotograf som skaffet seg en bachelor i film og som fikk kjempeskryt for kortfilmen på internasjonale festivaler, blant annet på filmfestivalen i Palm Springs. Egentlig druknet Polaroid i #metoo-kaoset, da den var produsert av Bob Weinsteins Dimension Films, og avsløringene mot Harvey Weinstein sprakk i oktober 2017 en måned før premieredatoen til Polaroid. Resultatet var premiere ført i 2019.

Robotdukke i 2019
Men Klevberg fikk likevel ansvaret for en helt ny versjon av den klassiske skrekkfilmen om den onde dukka Chucky, som nå har stemmen til selveste Mark Hamill, kjent som Luke Skywalker i Star Wars. Det er samtidig en helt annet Chuckie vi møter. En robotdukke for den moderne alder, lik de du får kjøpt på Amazon. Det er altså ingen remake vi snakker om.
Når Karen (spilt av Aubrey Plaza) kjøper den høyteknologiske Buddi-dukka til sin 13-årige sønn Andy (Gabriel Bateman) som bursdagsgave, inviterer hun ubevisst ondskapen inn til sitt hjem. Andy skjønner at dokka er ond. Nå gjelder det bare for Andy å få de voksne til å høre, så de kan stoppe dukka innen det er for sent.

Gode kritikker
Klevberg synes å ha utnyttet mulighetene godt. Godkritikkene sitter løst for nye Child's play både i utalndet og Norge, og filmen er allerede en knallsuksess økonomisk:
«Child’s Play er en sjelden nyinnspilling som er på høyde med originalen.» skriver Dagsavisen
«Et hyllende og lekkert stykke filmhåndverk Klevberg skal være stolt av!» skriver NRK Filmpolitiet
«Dukka fra helvete. En film som både skremmer og underholder - slik en god skrekkfilm skal.» skriver filmbladet Cinema
«En smittende underholdende lekenhet i sin stil og regi. Filmen byr (heldigvis) på noen skikkelig brutale drapsscener.» mener Filmfront.
«Meget effektivt og nervepirrende» skiver Kinomagasinet.

I utlandet er det like mye skryt
«Razor-sharp and exquicitely gruesome Toy Story. Child’s Play bubbles with entertaining bad taste.» skriver den engelske storavisa The Guardian.
«If your humour skews towards the sick and twisted, then this box-fresh Child’s Play will give you one almighty kick.» skriver det store filmnettstedet Total Film.
«Must see horror of the summer. Aubrey Plaza is incredible» skriver nettstedet Inverse.
«The horror surprise of the year! A fast moving, nerve destroying thrill ride» skriver Moviehole.


«Retools the killer toy concept with glee and gore» - Consequense of sound


Skrekkfilmen gikk rett til topps på kinolistene i USA.


Fra produsentene av ”IT” og

Time to Play.

Chucky is your new best friend.

Artikkeltags