En liten gjeng med base i LO i Tinn med LO-leder Astri Klonteig i spissen har lagt opplegget for årets 1. mai-feiring. Lørdag er det klart, og du oppfordres til å delta, men ikke å komme!
- Takket være Kamerina Kulturverksted med Knut Nyheim og Signe Eira vil vi sende årets 1. mai-arrangement en times tid direkte på facebook fra klokka 15, og samtidig går det direkte på Radio Rjukan, forteller Klonteig.
- Det blir tre kransenedlegginger i år også, men det blir for en engere krets, og vi oppfordrer ikke folk til å møte opp med mindre de er svært ivrige på det.
Det blir gjort opptak av dem, som så sendes i vår sending som skjer fra Saaheim Folkets hus, der vi heller ikke inviterer flere enn de som er med på arrangementet. Grunnen er naturligvis korona-situasjonen. Men når folk ikke kan komme til oss, så kommer vi til dem, sier Klonteig, og viser til at man kan se arrangementet live på facebooksida til LO i Tinn.

Se det nasjonale også

- Jeg oppfordrer jo folk til å se den nasjonale 1. mai-sendinga som LO sentralt sender fra klokka 11 først, og så kan man etter en pause se vårt arrangement, sier Klonteig, som viser til at det blir både faner, flagg og slagord å finne på arrangementet som er et samarbeid mellom Lo i Tinn og Tinns fagforeninger, Tinn SV, Tinn Arbeiderparti Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork og en rekke andre samarbeidspartnere.

- På Folkets Hus er Øystein Haugan og Brit Wesseltoft med å bindet det sammen. Dagens Tale er ved Trond Jore, og vi får også noen overraskelser underveis, røper Klonteig, som håper på at flest mulig tuner inn for å markere.

- Det viktigste er å få ut de norske flaggene på morgenen, det er en offisiell flaggdag, og så kan du selv velge om du vil se sendinga direkte eller om du vil se den etterpå. Du finner et eget facebookarrangement som du kan melde deg på og få påminnelse, men ellers skjer sendinga fra LO sin facebookside, sier Klonteig.
- Det er jo litt spennende å lage et digitalt program av det, og det gjør at vi potensielt når ut til flere, sier Klonteig, som håper at f.eks. eldre får hjelp til å tune inn.