Flotte filmopplevelser står i kø på Rjukan kino, og denne helgen er det hele fire premierer du bør få med deg.


–Det burde være noe for enhver smak, så det er bare å velge, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

Han kan ikke love mange forestillinger av Vanskapte land, og heller ikke The Whale som er satt opp både søndag og tirsdag Creed 3 avhenger av oppmøtet, mens Kutoppen er grantert vinner og får mange forestillinger.
- Få med dere mulighetene mens dem er der, oppfordrer kinosjefen.

Vanskapte land

Torsdag er det klart for en kritikerrost festivalfavoritt, med spektakulære naturbilder som må oppleves på kino, ifølge anmeldelsene.Vanskapte land har hentet solide treningkast, det vil si terningkast fem i Aftenposten og P3 filmpolitiet.
Terningkast 6 – Bergens Tidende: "En ruvende majestetisk film ... Noe av det vakreste du kan se på kino nå"

Mot slutten av 1800-tallet blir Lucas, en ung dansk prest sendt til en avsidesliggende del av Island for å bygge en kirke og fotografere befolkningen. Jo dypere han reiser inn i det nådeløse og ufruktbare islandske landskapet, ledsaget av sin guide, jo mer mister han følelsen av sin egen virkelighet, misjon og moral. Da han kommer frem til den lille bosetningen og blir innkvartert av den danske kjøpmannen og hans to døtre, blir hans tro og beskjedenhet satt på prøve.

Creed 3

Det er klart for den tredje Creed-filmen, avleggeren fra Rocky-filmene som her blitt en stor kinosuksess. Nå har Michael B. Jordan overtatt også registolen i tillegg til å spille hovedrollen. Dette er også den første filmen der Sylvester "Rocky" Stallone dukker opp.

Michael B. Jordan spiller Adonis Creed i denne tredje filmen i den kritikerroste blockbuster-serien. Etter å ha dominert bokseverdenen, har Adonis Creeds karriere og familieliv blomstret. Men når skjulte hemmeligheter fra fortiden dukker opp igjen, må han omfavne det uunngåelige, en episk kamp for å legge gamle demoner til hvile.

The Whale

The Whale er regissert av Darren Aranofsky, mannen bak bl.a. Requiem For A Dream og The Wrestler, og er basert på et teaterstykke av Samuel D. Hunter. Brendan Frasers rolle som den svært overvektige engelsklæreren har gitt ham et comebak, og gitt ham favorittstempelet til Oscar utdelingen natt til mandag 12. mars, der filmen har tre Oscar-nominasjoner.

I sitt comeback spiller Brendan Fraser den ekstremt overvektige engelsklæreren Charlie, som lever helt isolert på ett rom, og kun har kontakt med pleieren som hjelper han med grunnleggende mat og stell. Da Charlie forstår at helsa begynner å svikte for alvor, forsøker han å gjenoppta kontakten med datteren som han forlot da hun bare var 8 år gammel, før det er for sent.

Kutoppen - På sporet

Fredag og søndag er det premiere på den nye Kutoppen-filmen som er tillatt for alle, og kinosjefen har satt opp hele seks forestillinger - foreløpig. Bli med Klara og Gaute når de, sammen med mesterdetektiven Agatha Christensen, må løse mysteriet for å redde KuToppen!

På KuToppen sliter de med avlingen. Ingenting vil gro der lenger. Hva om det fantes et frø som kunne gro uten vann og sollys, kun med litt tørr jord? Den geniale oppfinnergrisen Albert Einswein har med sitt superfrø løsningen for KuToppen. Men ombord på det hypermoderne toget Metana blir frøet stjålet under meget mystiske omstendigheter. Hvem er den skyldige?