Fire nye smittetilfeller i Skien

PUST I BAKKEN: Fungerende ordfører Trond Ballestad og kommuneoverlege Anne Gunhild Waagsbø-Kjellsen har en liten pust i bakken etter møte med pressen mandag,.

PUST I BAKKEN: Fungerende ordfører Trond Ballestad og kommuneoverlege Anne Gunhild Waagsbø-Kjellsen har en liten pust i bakken etter møte med pressen mandag,. Foto:

SKIEN: I løpet av helga er det registrert fire nye smittetilfeller i Skien kommune. Det forteller den nye kommuneoverlegen i Skien, Anne Gunhild Waagsbø-Kjellsen.

DEL

(Telemarksavisa) - Det betyr at vi har nå 21 med registrert smitte i Skien kommune, sier kommuneoverlegen.

Noe mer om smittetilfellene vil kommunen ikke si.

– Det er også to personer med luftveisinfeksjoner som er innlagt på sykehus.

Kommuneoverlegen sier at hun nå regner med at man går inn i fase tre i pandemien.

– Vi ser at det nå begynner å komme over i en situasjon der vi ikke vil kunne spore tilfellene som vi registrerer. Dette vil gjøre arbeidet noe vanskeligere. Derfor er det viktig at de som har karantene overholder dette, sier Waagsbø-Kjellsen.

Som understreker at dette ikke gjelder tilfellene fra i helga.

Følg retningslinjene

Kommuneoverlegen er tydelig på at det fortsatt er viktig at de retningslinjer som gjelder både for karantene, isolasjon, det å holde avstand, god hygiene og håndvask, dette er tiltak som fortsatt vil være viktig framover.

– Vi vet at det kommer til å tære på tålmodigheten til folk, men det er så viktig at vi fortsatt følger dette.

Ingen nye restriksjoner

Det er fortsatt ikke aktuelt for kommunen å stenge byen helt. Og selv om det kommer meldinger om at man ikke er like flinke til å holde avstand i butikker og andre steder, er det ikke planlagt nye restriksjoner nå.

– Vi må behandle det hvis det kommer slike saker, men foreløpig ikke, sier rådmann Ole Magnus Stensrud.

– Vi har ikke hatt dette oppe enda, sier kommuneoverlegen.

– Det er kommet noen reaksjoner på dette med alkohol i helga til ordfører. Men dette har ikke vært noe problem i Grenland i helga. Vi kan gå ut med tiltak hvis det blir nødvendig. Men det handler også litt om at man skal velge hvilke kamper man tar. Vi følger de nasjonale retningslinjene, sier fungerende ordfører Trond Ballestad.


Artikkeltags