Det er ikke bare å sette Fjellvåken i drift, og kjøre av gårde. Hvert år må vi få tillatelse til å frakte passasjerer til og fra Mogen Turisthytte, forteller skipper Odd Solheim. Sammen med Svennungsen fra Sjøfartsdirektoratets tilsynskontor i Larvik, har de tatt seg en liten runde på Møsvann.

Testrunde for sikkerhets skyld

Morten Næs, som er representant for styret, var også med. Næss representerer den ene av de tre eierne, nemlig DNT Telemark, som sammen med Tinn og Vinje kommune eier ferjeruta og båten på Møsvann. Og var storfornøyd i år også.. Nå er det bare å ønske turister og lokale velkommen om bord.

Odd Solheim bor på Møsstrond og har kun 11 km til jobben som skipper på Fjellvåken. Fredag er han klar for første tur i fast rutefart hele sommeren.

Nye rutetider

- Var det halv ti eller ti, vi starter? Solheim må hente en brosjyre for å sjekke tidspunktet. – Du skjønner, vi har valgt å starte en halv time tidligere i år for at passasjerene skal få litt mer tid på Mogen, ler han og sår fast at det er halv ti båten går.

Det er ikke bare Fjellvåken som må godkjennes. - I morgen er det Mårfjord ved Synken som står for tur, forteller Morten Svennungsen fra Sjøfartsdirektoratet.

Turen er en populær destinasjon for feriebesøkende, og tar deg til blant annet Mogen Turisthytte. På 1,5 får du en flott utsikt over fjellgårder og den vakre naturen i Tinn. Mogen er kjent for å ha fine muligheter for turer, blandt annet Kvennavegen på omtrent 2 kilometer.