(Telen/Nettavisen/BA) Både Hovedredningssentralen (HRS) og politiet har fått flere meldinger om et sterkt lysglimt på himmelen over store deler av Norge lørdag kveld.

Politiet har mottatt telefon om kraftig lysstråle på himmelen som vekslet i flere farger, melder Agder politidistrikt. De har vært i kontakt med Meteorologisk institutt som antar at det kan være snakk om en meteoritt.

Også på Lifjell

Kristine Løvflaten Koslung fra Notodden er på hyttetur med venner på Gavlesjå. Hun skvatt til da himmelen utenfor plutselig lyste opp rundt klokken 19 lørdag kveld. Et lys farte over himmelen, og dalte fort og skrått nedover, før det forsvant bak Himingen, kan Koslung fortelle. Det lyste opp også inne i hytta.

- Vi skjønte ikke hva det var. Om det var et stjerneskudd, fyrverkeri eller noe annet som datt ned, forteller hun.

Da Kristine og vennene hennes tok til google for å finne ut av hva det var de hadde vært vitne til, fikk de raskt inntrykk av at de hadde sett en meteoritt. Opplevelsen kommer de ikke til å glemme.

- Det er veldig kult å oppleve å ha sett det. Jeg er også veldig fasinert over at den var synlig over så store deler av landet, sier Koslung.

Lysglimtene er observert også i Sandnes, Ålesund, Os, Flekkefjord, Sigdal, Stavanger og Ørsta, ifølge VG.

Se video av den mulige meteoritten her:

En mulig meteoritt ble observert over store deler av Sør- og Vest-Norge lørdag kveld. Her video fra Bergen. Video: Eirik Lossius.

Har du video av lysglimtet? Ta kontakt med Nettavisen på tipsmail: 02060@nettavisen.no.

Flere meldinger

Politiet hørte først om lysglimtet klokken 19.20.

Redningsleder Owe Frøland ved HRS utdyper overfor Nettavisen meldingene de har fått fra fartøy på sjøen:

– Vi har fått flere meldinger. Det var et fartøy oppe ved Hustadvika (ved Molde i Møre og Romsdal, red.anm.) som så et kraftig grønt lys over himmelen. Det dalte ned over sjøen i en 45 graders vinkel, sier Frøland til Nettavisen klokken 19.38.

– I tillegg var det et fartøy nede ved Sognesjøen som så noe nord for seg. Nattehimmelen ble lyst opp kraftig. De så noe som forsvant ut av synet, sier Frøland.

– Vi mistenker at det er en meteoritt. Det var en meteorsverm som heter Leonidene som hadde sitt høydepunkt for to kvelder siden. Det kan være restene av den som har kommet inn i atmosfæren og som har lyst opp, avslutter Frøland overfor Nettavisen.

En BA- og Nettavisen-tipser, Eirik Lossius, fanget lysglimtet på film. Se filmen lengre opp i saken.

– Jeg så at det lyste blått og grønt, med en lang stripe etter. Det var veldig tøft å se på, sier Lossius til BA.

To kvinner som så fenomenet fra Åsane i Bergen er svært begeistret på telefonen til BA.

– Det er det sykeste vi har sett i hele vårt liv. Wow. Det gikk kjempefort, og var en lang, hvit turkis stripe. Helt i enden var det et enormt oransje felt. Det så ut som den brant og hele himmelen lyste opp, sier de til avisen.