Gå til sidens hovedinnhold

Flotte forhold i Tinnløypa

VisitRjukan har sendt ut en pressemelding som forteller om at det er preppet flotte forhold i Tinns mest spektakulære skiløype, Tinnløypa.

Tinnløypa er Tinns uten tvil mest spektakulære skiløype, som en 29 km langrennsløype fra Gvepseborg til Atrå. Om du velger å dra fra Atrå eller Gvepseborg er opp til deg, men hele veien, spesielt hvis du går fra Atrå, ser du Gaustatoppen, i ulike vinkler. Den er preppet for deg som vil ta turen i det fine kalde været, og det er spesielt attraktivt når det er klarvær og utsikten er på topp, som nå.
Slik skriver visitRjukan om løypa i en pressemelding om Krossobanen , Gvepseborg og Tinnløypa:
"Krossobanen frakter deg og skiene opp til startpunktet på Gvepseborg. Hele veien ser du Gaustatoppen i ulike positurer. Start ved Gvepseborg (900 moh) forbi Kjeldsberghytta og Middølstjønn (høyeste punkt ca.1.100 moh) videre ned Middølshaddin til Årjo (ca. 920moh) (Gvepseborg- Årjo 10 km). Videre nedover Håkadalen til vegkryss med Langemælsetvegen (730moh) ved Midtstaul. I dette vegkrysset følger man enten Håkadalsvegen med 4 km. nedoverbakke til Bergshaugen (400moh), eller tar av Langemælsetvegen(4 km) mot Atrå. Deretter nygravd trase fra i sommer ca. 500 m, som går over til Menkhusvegen. Deretter 3 km. til Menkhus (850 moh). Videre 3 km.nedover langs Menkusvegen (eller Buverudåsvegen som den også kalles)."