Flytter og satser videre

FLYTTER: Vera Flatland skal kombinere skisatsing med studier i Oslo eller Ås fra høsten av. Hun ser frem til sin siste sesong på juniornivå.

FLYTTER: Vera Flatland skal kombinere skisatsing med studier i Oslo eller Ås fra høsten av. Hun ser frem til sin siste sesong på juniornivå.

Av

Vera Flatland er om noen få dager ferdig med tre år på toppidrettsgymnaset. Hun er fast bestemt på å satse videre og har planer om å kombinere skisatsingen med studier i Oslo eller Ås.

DEL

-Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre til høsten. Men slik det ser ut nå blir det studier i Ås eller Oslo. Det er gode treningsmuligheter begge disse stedene og dermed skal det være fullt mulig å kombinere det med langrenn, sier Vera som har igjen en sesong i 19 og 20-årsklassen og juniorklassen.

Den yngste av Flatland-søstrene har lyst til å avslutte juniorkarrieren på en best mulig måte. Vera hadde kjempefremgang både i 17 og i 18-årsklassen. Spesielt forrige vinter gikk det bra med utøveren som er av det målbevisste og dedikerte slaget. Atrå-jenta overlater ikke noe til tilfeldighetene.

Har hatt flere avbrekk

Vera Flatland opplevde at det gikk litt tråere sist vinter enn det gjorde de to foregående. Mye på grunn av at hun hadde flere sykdomsavbrekk både i oppkjøringen og under sesongen. Det førte til at hun ikke fikk trent så bra som ønskelig. Det ble ikke den ønskede kontinuiteten i treningsarbeidet som er så viktig for å få fremgang. Hun konkurrerte også i en veldig tøff klasse.

Vera fikk føle på kroppen at det er et mye høyere nivå i 19 og 20-årsklassen enn det er i de to juniorklassene. Det har sammenheng med at to årsklasser er slått sammen og det også blir langt flere konkurrenter å forholde seg til. Vera tilhører 2001-årgangen og det innebærer at hun i vinter har brynt seg på de som er året eldre. Neste vinter vil hun dra fordel av å være eldst i sin årsklasse.

Får plass på kretslaget

Det skal i utgangspunktet være mer overkommelig å konkurrere med de som er året yngre enn eldre. Selv om det på det alderstrinnet også er mange som går fort. Vera Flatland håper at hun med en god oppkjøring kan være sterkere og bedre forberedt enn noen gang når neste sesong innledes. Med en sommer og høst med mye trening og ikke minst få avbrekk, bør det være fullt mulig.

-Jeg skal være med på kretslaget og det innebærer at jeg får et samlingsopplegg og jevnlige økter sammen med de beste juniorene i Vestfold og Telemark. Det blir ekstra viktig nå som jeg ikke har et opplegg på dagtid i skoletiden. Jeg ser frem til å få god matching på kretslaget. Det sosiale blir også viktig, sier Vera som trente forholdsvis lite i april. Den måneden ble brukt til å lade batteriene.

Mange bra økter i mai

-Jeg startet med strukturert trening igjen i mai og det har i etterkant blitt mange bra økter. Forhåpentligvis så blir det en bra treningssommer for mitt vedkommende, sier Vera som er usikker på når det blir kretslagssamlinger. På grunn av koronaen så er det meste satt på vent for henne og kretslagsløperne. Oppmykningen av reglene gjør nok sitt til at det blir samlinger tidligere enn forventet ettersom det ikke er fullt så strengt som det var en måned siden.


Artikkeltags