Tre ganger tidligere har kinosjefen annonsert "siste forestilling" av årets gigant-hit på kino Top Gun Maverick. Og sist var i midten av juli. Da trodde kinosjef Robert Jenbergsen at det var siste gang. Men alle de siste gangen har omlag 40 møtt opp på kino.

Dermed har kinosjefen bestemt seg for å sette den oppe enda en "siste" gang på onsdag, fordi han forventer at det enda er noen tinndøler som ikke har fått den med seg på kino.

- Det er grenser for hvor lenge jeg kan sette opp en film som hadde premiere 27. mai, men så lenge folk flokker til på kino, kan jeg jeg nesten ikke la være. Det er jo moro med slik suksess på kino, sier Jenbergsen, som nå setter opp filmen for de som har vært litt seine og siden har vært bortreist på ferie.

Tidenes Cruise-suksess

Tom Cruise er ikke bare hovedrolleinnehaver i oppfølgeren til 80-tallshiten, men har også vært hjernen bak å få Top Gun tilbake på kino, med sine faste film-samarbeidspartnere Christopher McQuarrie og Joseph Kosinski. Sammen har de laget en genial throw-back til 80-tallets filmopplevelser, og publikum elsker det.

Derfor er filmen blitt en kanon-suksess, og inne på lista over tidenes 50 beste filmer på imdb, der den fortsatt har en score på 8,6 etter 286.000 stemmer.

- For de som ikke har sett filmen, så må de jo bare det, sier Jenbergsen. Det er ingen tvil om at dette er en film som gleder stort, en god gammeldags kinofilm av beste merke, med spenning, feelgood, nostalgi og en liten dose romantikk. Alt perfekt balansert til noe som er en innertier av en film.

Filmen har passert 510.000 solgte billetter i Norge, der den fortsatt er på 4. plass på kino-lista etter 13 (!) uker, og i USA har den jumpet opp igjen på andreplass. Filmen passerer nå Avengers, og går inn på 6. plass over tidenes mest inntjenende filmer på kino.

Det overrasker derfor ingen av gjengen er i gang med å tenke på en 3. Top gun-film.