Folk må reise hjem fra fjellet nå

Av
DEL

Myndighetenes klare råd til alle i Norge, hold dere hjemme, fungerer ikke. Det lyser i hundrevis at hyttevinduer i Tinn og Vinje om kveldene. De som eier hytte er som regel formuende, velutdannede og godt opplyste mennesker. Likevel, myndighetenes råd i en unntakstilstand på grunn av en pandemi, biter ikke på disse menneskene.

Dette er en gruppe mennesker i vårt samfunn som er mye på farten, både innlands og utenlands. De har stor kjøpekraft og er vant til å gjøre som de vil. På sin vei til og fra hytta er de gjerne innom butikker og bensinstasjoner, gjerne på Rjukan, Kongsberg og Notodden. Og da har vi en situasjon vi ikke skulle hatt. Sjansene for at koronasmitten spres mangedobles mer en undertegnede aner er veldig stor.

Det vi ser er voksne mennesker som er ikke vant til begrensinger, og opptrer som bortskjemte og trassige umyndige. Oppførselen er ikke i tråd med hva som er til samfunnets beste. Da må de som regulerer samfunnet slik at flest mulig har det bra, våkne opp.

Staten må begynne å opptre som stat nå. Og staten kan ikke lene seg på kommunene, det må være omvendt, kommunene må lene seg på staten. Vi trenger lover og regler som er tilpasset en unntakstilstand.

Vi er dessverre ikke disiplinerte nok til å følge helsemyndighetenes klinkende klare råd. Fjellet må tømmes for gjester, og folk må hjem. Helsevesenet i Tinn tåler ikke en slik situasjon hytteeierne påfører kommunen nå.

Så til dere hytteeiere skjønn alvoret nå, reis hjem.

På veien hjem skal dere ikke innom en eneste butikk eller bensinstasjon. Fyll kun drivstoff og kjør hjem. Det er den største tjenesten dere noen gang har gjort Norge og Tinn.

Torfinn Skåttet, ansvarlig redaktør/ daglig leder Rjukan Arbeiderblad.

Artikkeltags