Gå til sidens hovedinnhold

«Fordi jeg er så glad i Rjukan»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Her om dagen kunne vi lese i avisa om prosjekt 18 nye moderne leiligheter i Bjønnlandsveien. Det er mange flinke folk som står bak og har bidratt til dette prosjektet, men initiativtaker og pådriver har vært Anne Lise Haugen, - en dame godt over 80 år, et samfunnsengasjert menneske som gjør dette «fordi jeg er så glad i Rjukan». Hun er opptatt av å skape bolyst i Rjukan.

Jeg har hatt gleden av å jobbe med henne i flere tiår. Hun var formannskapssekretær for flere ordførere fra forskjellige partier, og hun var en aktiv, men lojal sådan. Noen fleipet med at hun kanskje var den mektigste politikeren av dem alle, og da hun gikk av fikk hun hyllestsang av Rallar’n: «Ordførerne til fru Haugen». Hun har temperament og pågangsmot. Jeg kjenner ingen som kan bli så sint så fort, og samtidig bli blid så fort igjen.

I mer enn 10 år har Anne Lise nå stått i spissen for rehabilitering av SingSing. Anne Lise er oppvokst der, og hun drives av kjærlighet og lidenskap til denne bygården. Når jeg kjører Snutebuss og forteller om byen, stopper vi alltid ved SingSing, og folk er begeistra. «Det er jo som en bygård på Torshov i Oslo jo», sier mange. Borettslaget med Anne Lise i spissen har pusset opp hele bygården utvendig med ny murpuss, nye vinduer og dører, nytt tak og nedløp. Ja, til og med gårdsrommet er pusset opp, og bokvaliteten er hevet mange hakk. Og alt dette er stort sett administrert av Anne Lise på sin fritid som pensjonist. Det er beundringsverdig!

Rjukan trenger sånne som deg, Anne Lise, - folk som drives av lidenskap og kjærlighet. Jeg er veldig glad i deg fordi du er så glad i Rjukan.

Øystein Haugan