Foreningen Nordens Tinn-avdeling har våknet til live etter en koronapandemi som har stoppet møteaktiviteten, slik det har skjedd i de fleste foreninger det siste halvannet året.

Men foreningen fikk avholdt sitt årsmøte fornylig, og lovte da at man skulle at opp igjen aktiviteten, og begynne med et flere ganger utsatt «bli-kjent-møte» med Norsk Industriarbeidermuseum.

Aktiv høst

– Vi tror det er mange som ikke er godt nok kjent med alle delene av NIA, og hva som finnes på Vemork. Eller så er det lenge siden de var her. Vi får denne gang ikke noe besøk i Tungtvannskjelleren, men museet har mye annet å by på som mange kanskje ikke har fått med seg, se Øystein Reidar Eriksen på årsmøtet.

Og som sagt, så gjort.

Da sommeren var over var foreningen på plass på det store bygget på Vemork, og fikk guidet omvisning før det ble felles lunsj etter bestilling i Café Vemork.

– Det var hyggelig at så mange ble med til Vemork i dag, sa Eriksen, og takket for guidingen de hadde fått på museet.
Både museumsturen og lunsjen var påspandert fra foreningen, og det ble gode rundstykker og vaffel med selvvalgt tilbehør før det var valgfritt videre opplegg med mulighet for p besøk utstillingene, samt å se film.


– Vi kan gjøre dette, med å spandere litt på medlemmene, for vi har jo ikke brukt penger i hele denne pandemiperioden, sa Eriksen, som fortalte at foreningen skal ha flere arrangementer utover høsten, der man oppfordrer medlemmene til å ta med seg nye potensielle medlemmer.

Lange tradisjoner

Foreningen Norden jobber for den nordiske samarbeidsmodellen, og et tettere samarbeid mellom landene i Skandinavia.

Foreningen har lange tradisjoner i Tinn, der det var aktive samarbeidsmøter og utvekslinger mellom Rjukan og deres vennskapsbyer Sandviken i Sverige, Nakskov Danmark og Varkaus i Finland.

Foreningen er fortsatt svært aktiv med å jobbe for den nordiske tanken.