Fornyer nett og elektrisk

INNPAKKET PGA. EL-FORNYING: Det er på grunn av hovedsikringer og ny el-montering at Radio Rjukan har teknisk utstyr tildekket og går av lufta i noen timer på torsdag.

INNPAKKET PGA. EL-FORNYING: Det er på grunn av hovedsikringer og ny el-montering at Radio Rjukan har teknisk utstyr tildekket og går av lufta i noen timer på torsdag.

Av

Radio Rjukan går av lufta i noen timer torsdag fra klokka 08.30 som følge av bl.a. oppgradering av sikringsskap i en stor el-fornyelse.

DEL

RADIO RJUKAN TILBAKE PÅ LUFTA Radio Rjukan var av lufta 3 timer torsdag på grunn av elektriske oppdateringer. De siste dagene har de vært litt organisert kaos på Tinns lokalradiostasjon som får lagt om det meste elektriske samt fiber for datanettverk og internett.
- Det er en stor jobb, og Elektrokontakten har holdt på her nå i en uke, sier Tveito, som er svært fornøyd med oppgraderingen, som både er omfattende og dyr, selv om det tar radioen av lufta noen timer torsdag.

LED-lys og hovedsikringer

- Vi får lagt om alt av fiber og fornyet det elektriske. Det innebærer også utskifting av lysstoffrør med LED-paneler og en generell fornyelse av hvordan ting ser ut. Når vi går av lufta så er det på grunn av fornyinga av hovedsikringer. i løpet av den siste uka er det gjort en stor jobb med å fornye ledningsnettet. Det har ikke vært gjort siden vi flyttet hit i 1992, og endel av dette, er jo også mye eldre, som sikringsskapet, så det føles veldig bra å få gjort dette, sier Tveito, som føler det er sikrere både for utstyret og ellers i verdensarvbygget når alt dette får en gjennomgang. Men det er mer som skal gjøres i sommer.

Nettradio, DAB og IP-telefoni
- Nå seinere i juli blir det ytterligere fornyelser. Internt kaller vi dette for Radio Rjukan 4.0 Det skal innebære også sterk fornying av andre tekniske løsninger, og overgang fra fasttelefoni til IP-telefoni, men numrene blir de samme, også til radiobingo, forsikrer Tveito.
- De største fornyelsen er nettradio og DAB, som vi bare har eksperimentert med, men vi regner med at vi i løpet av sommeren er kommet et stort skritt lenger, og på toppen av det hele blir nettsida helt ny, sier Tveito.
Men dette blir vel dyrt?
- Ja, det er ikke til å stikke under en stol at vi satser et sekssifret beløp på dette, men man må jo henge med i utviklingen, og flere av disse tingene er det jo på høy tid vi får gjort noe med.

Artikkeltags