"Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter" er det nyeste eventyret i J.K. Rowlings magiske trollmannverden, og den tredje Fabeldyr-filmen, som de har fått tittelen på norsk. Fantastic Beasts er originalnavnet fra Harry Potter-forfatteren, og den første, "Fabeldyr og hvor de er å finne" fra 2016 ble en ny dundrende suksess på kino, med over 7 milliarder innspilte kroner. Oppfølgeren "Fabeldyr. Grindelwalds forbrytelser" gjentok bortimot suksessen i 2018. Nå, 4 år seinere gjenstår det å se hva den tredje filmen i rekka kan gjøre. Påskepremiere må jo være ypperlig for en slik film.

Professor Albus Humlesnurr vet at den mektige trollmannen Gellert Grindelwald forbereder seg på å ta kontroll over trollmannsverden. Uten mulighet til å stoppe ham alene, må han stole på at magizoologisten Salamander Fisle og hans team av trollmenn, hekser og en modig gompebaker vil klare et farlig oppdrag. Her møter de både gamle og nye fabeldyr, og går til kamp mot Grindelwalds voksende tilhengerskare. Men hvor lenge kan egentlig Humlesnurr vente i kulissene når det står så mye på spill?


Filmen vises med originaltale, og er satt opp tre ganger i påskeuka.
Det er nok en gang David Yates som regisserer, og vi møter et stjernelag i Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Alison Sudol, Dan Fogler, Callum Turner og Jessica Williams.