Forsvarselet om #metoo da Trump-rådgiver i FOX News måtte gå

BOMBSHELL: Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie utfordrer sin eneveldige toppsjef i FOX News Roger Ailes sin sextrakassering i premierefilmen Bombshell.

BOMBSHELL: Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie utfordrer sin eneveldige toppsjef i FOX News Roger Ailes sin sextrakassering i premierefilmen Bombshell.

Makt, drømmer og mot kolliderer når Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie utfordrer sin eneveldige toppsjef Roger Ailes i John Lithgows skikkelse i Bombshell på Rjukan kino fra fredag.

DEL

SEX-TRAKASSERING PÅ RJUKAN KINO Kino er som aller best når temaet er høyaktuelt og går inn i politisk debatt og maktkamp. Film kan være viktig, mandag startet rettsaken mot Harvey Weinstein, og vi har sexskandalene rundt Eppstein ferskt i minne. Dette er den første #metoo-filmen.
Tre av Hollywoods største kvinnelige stjerner inntar rollene i Bombshell, som er den sanne historien om da tre kvinnelige ansatte bestemte seg for at de ikke lenger ville godta at sjefen for den høyreradikale TV-kanalen FOX Roger Ailes. Saken som nesten veltet medieimperiet FOX i 2016, og som var et forvarsel om at maktmenn ikke lenger kan gjøre som de vil som toppsjefer. Dette er forløperen til #metoo som har brakt ned en rekke store sjefer etter beskyldninger og dommer ok trakassering, sexpress og -forbrytelser.

Hyperaktuelt drama
Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie og John Lithgow spiller hovedrollene som de tre kvinnelige ansatte som utfordrer sin eneveldige FOX-toppsjef Roger Ailes, som spilles av norskættede John Lithgow i det som er en hyperaktuelt drama, basert på skandalen som i 2016 truet med å velte medieimperiet Fox News. Filmen er et avslørende blikk bak fasaden hos den mektigste og mest kontroversielle medieorganisasjonen vi har sett, fordi den er kjent for å produsere fake news, men altså også for den eksplosive historien om kvinnene som felte den mektige og kontroversielle mannen som skapte den.

Trump-rådgiver
Historien går rett inn i den politiske debatten i USA, da Ailes også var viktig for nåværende president Donald Trump, som selv er beskyldt for lignende oppførsel. Regissør Jay Roach (Trumbo, Meet the Parents/Slekten er verst) forteller historien om den mektige FOX-sjefen som hjalp George W. Bush bli valgt, og som også seinere var rådgiver før Trump sin valgkamp. Rupert Murdoch, som i filmen spilles av Malcolm McDowell (A Clockwork orange) hyret ham inn for å lage høyrevridde nyheter, og Ailes hentet inn nyhetsreeportere som mangelt fullstendig manglet skrupler. derfra kom beskyldningene som skapte usikkerhet om hvor Barack Obama var født. Ailes skla også ha forlangt glassbord i studio foran kamerene, og at kvinnene som jobbet foran kamera skulle ha skjørt når de satt ned bak dem. Filmen er først ut i kinooppsettet på fredag. Er du kinoklubb-medlem får du halv pris på billetten til denne.

Artikkeltags