Gå til sidens hovedinnhold

Fortvilet over ordfører Bergsland sin kompetanse om sykehus

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg må si at jeg ble ganske sjokkert da ordfører Steinar Bergsland med følge, gikk ut på distriktsendingen til NRK Vestfold og Telemark i går, og tok til orde for og ta inn koronapasienter i tidligere Rjukan Sykehus sine lokaler. Her dreier det seg om svært syke mennesker som trenger både spesialkompetanse og intensivbehandling i respirator, og både anestesilege og lungespesialister er involvert i behandlingen. Sykehuset Telemark i Skien har klargjort for en slik behandling ved og gjøre det om til et medisinsk sykehus, og flyttet all kirurgi til Notodden sykehus nettopp for og være best mulig rustet ved en eventuell oppblomstring av svært syke pasienter. Hvis ordfører tror at ledige rom er det som skal til blir jeg ganske fortvila over hans kompetanse på helsevesenet.

Jeg tror ganske sikkert at hvis RS fremdeles hadde vært det sykehuset det engang var så hadde uansett syke pasienter med koronavirus blitt sendt til Skien, eller evt andre sykehus med tilrettelagt behandling. Dette innspillet er rett og slett smakløst og en utrolig dårlig timing for evt aktivitet i de nevnte lokalene. Til slutt vil jeg bare si at dette innlegget mitt er skrevet som privatperson, og har ingenting med Tinn SV, og hva de evt måtte mene om dette. Greit om si ifra om det syntes nå jeg.
Mvh
Åse B. Buberg