Regionens spydkastere trente på Rjukan

PÅ TRENINGSLEIR Å RJUKAN: Vestfold og Telemarks beste spydkastere var på samling på Rjukan i helga. Spydtreningene foregikk i Saaheimhallen. F.v. Tommy Storøygard, Kaja Mørch Pettersen, Nora Øyen, Thea Haugersveen, Odin Gundersen Palmgren, Per Theodor Sørdalen, Dag Inge Hansen, Malene Storøygard, Petter Sørdalen, Jeanette Svanberg Eliassen og Thomas Naper Kristiansen.

PÅ TRENINGSLEIR Å RJUKAN: Vestfold og Telemarks beste spydkastere var på samling på Rjukan i helga. Spydtreningene foregikk i Saaheimhallen. F.v. Tommy Storøygard, Kaja Mørch Pettersen, Nora Øyen, Thea Haugersveen, Odin Gundersen Palmgren, Per Theodor Sørdalen, Dag Inge Hansen, Malene Storøygard, Petter Sørdalen, Jeanette Svanberg Eliassen og Thomas Naper Kristiansen.

Iløpet av tre dager har unge spydkastere fra Vestfold og Telemark vært samlet til treningsleir med sosiale aktiviteter på Rjukan.

DEL

Rjukan ILs Friidrett og Triathlon-gruppe har i tre dager vært vertskap for regionens spydkastere. Med innendørs teknikktrening i Saaheimhallen og diverse sosiale aktiviteter, deriblant vennskapelig konkurranse i en lokal utgave av "Mesternes mester" i regi av trener Tommy Storøygard, har det blitt en svært trivelig og nyttig samling. Vi besøkte Saaheimhallen mens tidligere landslagstrener Dag Inge Hansen hadde økt for regionens talentfulle spydkastere.

Deler tips
Herkules-treneren deler gjerne sin kunnskap langt utenfor egen klubb.
- Det er lenge siden man tenkte på klubbhemmeligheter, og det er moro å trene talenter fra begge de to friidrettskretsene, sier Hansen. De to friidrettskretsene er ikke slått sammen til en, ennå, og det foreligger ingen umiddelbare planer, selv om Vestfold og Telemark fra nyttår gikk sammen i én idrettskrets.
- Her er det om å gjøre at flest mulig kommer langt i idretten sin, og vi har glede av å trene sammen i et større og mer inspirerende miljø. Nå har vi samling på Rjukan, der det også i tillegg til treningsøkter er sosiale aktiviteter og gjøremål, sier Hansen før han igjen viser tekniske såpissfindigheter for utøverne som trener på tilløpet.

Teknikk
- Spydkast er trening og teknikk, og en eksplosjonsartet idrett der mye må stemme underveis i små tekniske detaljer hvis man skal få spydet til å gå langt. Finterping på detaljer., sier Hansen som har vært på Rjukan med treningssamling en gang før med Thomas Rosvoll som trente diskos og jeg spyd.
Kaster du teknisk gæærnt får man fort skader. Dette er en av de mest brutale idretter hvis man gjør feil. Voldsomme bevegelser for skulder, albue, kne, stemfot, rygg. Det er veldig krevende. Spydkastere trener også annerledes enn andre kastere. Du må ha spenst, styrke og variert trening for å lykkes, sier Hansen som stortrives med treningene.
Det er helt topp å trene dem. En fin gjeng og fin foreldregruppe som følger opp. Veldig bra! Det er rett og slett en fryd å trene denne gjengen, så jeg trenger ikke å pushe på, sier Hansen.

Så og si kretslag
- Det er i praksis kretslaget i spyd. Du kan kalle det det, selv om det egentlig er fra to kretser. Med her er spydkastere fra Larvik, Urædd, Eidanger, Tønsberg og Kragerø i tillegg til at vi er fra Rjukan - og en trener fra Skien, sier Storøygard.
De to Rjukan-utøverne er Thomas Naper Kristiansen og Malene Storøygard, som er med i denne spydgruppa i Telemark.
- De er med på samlinger i kretsen rundt omkring, og nå var det de andres tur til å komme til Rjukan, sier Tommy, som også har yngre spydkastere han trener.
- Dette er ikke noe for de yngste, men dette skal gi litt motivasjon til de eldste. Saaheimhallen fungerer perfekt for oss, med unntak av at det er for hardt gulv. De er veldig fornøyd, og det er bra ha høyden her inne, sier Storøygard.
- Supert å trene her, fyller Hansen på. takhøyden er super (11,5 meter) og så er det det at vi får treningstid her til en slik leir, det er unikt, mener Hansen.

Norgestoppen
- Syv av utøverne her er helt i Norgestoppen. Kaja Mørk Pedersen fra Larvik er best. Hun har jeg trent siden hun var 13. Når hun er skadefri er hun i medaljestriden internasjonalt. Hun er Norges beste, og en av verdens beste, men har slitt med endel skader den siste tiden, sier Hansen.
- Det er inspirerende å få dem opp til Rjukan, forteller Storøygard, som har rigget et opplegg for samlinga som er mye mer enn spydkasting.
- Vi skal ha vektløfting med Frank Eggerud, og vi skal på Rjukanbadet, stå på ski på Gaustablikk og ha Mesternes Mester i syv øvelser, alle skal være med unntatt jeg, ler Storøygard.
- Så vi lager en skikkelig langhelg av det. En blanding av sosialt og mye trening!

Artikkeltags