Hundeposefri tursti

SPORSNØ? Nei, det er ikke bjørnespor, bare en solid hundebærsj i nysnøen på gangstien forbi Gyvingjordet.

SPORSNØ? Nei, det er ikke bjørnespor, bare en solid hundebærsj i nysnøen på gangstien forbi Gyvingjordet.

Artikkelen er over 1 år gammel

I denne hundetid, visste du at hundeeiere som misliker drittfylte hundeposer har et fristed på Svadde?

DEL

ANBEFALING FOR HUNDEEIEREI disse dager veit alle at hundeposer er en belastning som pålegges hundeeiere i Norge, og at politivedtekter inneholder paragrafer for orden mot tilgrising. Det de ikke tenker på er hvilken belastning det er for hundeeiere å ha med og bruke de små svarte posene. Ikke bare skal man huske på hundeposene, men det er også mindre lekkert å kjenne varm hundedritt gjennom poseveggen når den helt rykende fersk skal plukkes opp fra fortauet. De tenker heller ikke på at noen hundeeiere har dårlig rygg, og at det er nettopp derfor de har skaffet seg hund. Dessuten - er hunden din stor, så er det en ganske stor porsjon som skal i den lille hundeposen!

Posefristedet
Men på gang- og sykkelveien forbi boligfeltet på Gyvingjordet, og ned mot Bjørn Myhres Plass og industriområdet på Svadde er det posefristed for hundeeiere og deres lykkelig firbente. Her kan du og din firbente venn ikke bare legge igjen dårlig samvittighet men også bikkjedritten på lufteturen, uten belemrende posesøl. Her er det dessuten få som følger med, det er kort og godt et fristed uten for mange nysgjerrige. Vi veit jo at hunder tiltrekker seg irriterende mye småprat fra forbipasserede. Det er jo ingen søppelkasser på strekningen heller, så det er ikke lagt til rette for at du skal kaste fra deg posen heller. Og da er det tross alt bedre å ikke pakke inn dritten før den legges i naturen. Like greit å overlate det til naturens gang. Sykler og skotøy sørger for at det spres etterhvert i påvente av smeltevær og kanskje en regnbyge.

Fargepynt i nysnøen
Her på stien ligger det tett etter særlig store hunder - rester etter å ha fortøyd solid hundefôr. En ufrivillig spasertur fra Svadde onsdag medfører sikksakkgang mellom isglatte felt og solide brune ruker, og store gulflekker for en som forviller seg inn på hundestien. Torsdag morgen har snøen falt og skjult det meste, så da er det bare å fylle på med mer på morgen-turen. Gult og brunt gjør fine kontraster i den hvite nysnøen. Bikkja skal på tur, om enn litt kortere ned over veien idag i nysnøen. Her ligger de - ferske og fine i nysnøen, og sporsnøen var så fin at vi kunne fulgt både hund og eier til stuedøra.

Anbefales med måte
Nå gjorde vi ikke det, men vi kan fortelle at lufteturen som tas nok er daglig. Og det er minst et par store hunder som får sin daglige lufteslipp på turen. De har fått lufting også onsdag morgen, etter solid frokost. Og til hundeeiernes forsvar må det sies at pølser og ruker legges igjen stort sett i kanten på veien, og ikke midt i veibanen, de fleste i alle fall. Og de som har lest dette med usikkerhet om det skulle være en anbefaling gitt med ironi, kan vi bekrefte at så er tilfelle, og at det ikke er ønskelig at alle byens firbeint-eiere finner samme vei. Da kan det fort bli for mye av det gode. Natursti kan fort bli svinesti.

Artikkeltags