Åshild Langeland fikk Lions Hederspris

HEDERSPRIS: Åshild Langeland fikk onsdag kveld Lions Hedersprisen for sin store frivillige innsats i Rjukans idrettsliv før hun fikk jobben som leder av Rjukan Frivilligsentral.

HEDERSPRIS: Åshild Langeland fikk onsdag kveld Lions Hedersprisen for sin store frivillige innsats i Rjukans idrettsliv før hun fikk jobben som leder av Rjukan Frivilligsentral.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Åshild Langeland fikk onsdag kveld Lions Hedersprisen for sin store frivillige innsats i Rjukans idrettsliv før hun fikk jobben som leder av Rjukan Frivilligsentral.

DEL

Åshild Langeland ble overrasket med prisen etter at hun hadde fortalt om Rjukan frivilligsentrals aktiviteter og frivilligheten i Tinn på Rjukan Lions sitt møte i kjelleren på Normann K. onsdag kveld. Prisen består av et trykk av Gaustatoppen laget av Liv Solberg Andersen med messingskilt om at hun er mottager av Lions Hederspris for sin store innsats for idretten på Rjukan og 10.000 kroner. Hun er valgt av Lions-medlennene blant åtte foreslåtte kandidater som har gjort en stor innsats for lokalsamfunnet. Prisen har vært delt ut i over 10 år.

Selvoppofrende
- LIons Hederspris for 2018 går til en svært aktiv og selvoppofrende mor som har vært en særdeles positiv bidragsyter i Rjukans idrettsliv, som har vært en særdeles positiv bidragsyter i Rjukans idrettsliv, der hun hun er aktiv og med sine diplomatiske evner har bidratt i på sy det store idrettslaget sammen. Spesielt har hun som leder av fotballgruppa har hun fått gruppa opp og stå, samtidig som hun har vært aktiv som foreldre, bakkvinne, trener, styremedlem i gruppene alpin, friidrett & triatlon, alpin, håndball og andre, og har vært drivende kraft i en rekke frivillige arrangementer, sa leder Thor Einar Holmgard i sin begrunnelse, og røpet implisitt at hun hadde vært kandidat til prisen i flere år.

Siste året hun var kandidat
- Årets hederspris går til en person som i det stille ikke har vært opptatt å fremheve seg selv, men som stadig er blitt mer synlig. Som følge at hun ifjor ble ansatt som leder av frivilligsentralen, var det vel siste året hun kunne vært kandidat, ellers ville det kunne oppfattes som om hun fikk prisen for jobben i frivilligsentralen, som har gjort et selvfølgelig og godt valg av ny leder, så Holmgard, før han overrakte prisen til Langeland.
- Nå ble jeg helt satt ut. Tusen tusen takk. Dette var veldig hyggelig, og for et nydelig bilde, sa Langeland som ble mer stum enn man er vant til å se henne.

Opptatt av frivilligheten
Holmgard overrakte så bildet til en rørt Åshild Langeland, og benyttet anledningen til å minne om at Lions er veldig opptatt av frivilligheten i Tinn, der foreningen selv er en frivillig humanitær organisasjon.
- Ifjor tjente Lions inn 225.000 som gikk til ulike formål rundt om i Verden, og 75 prosent av fjorårets inntekter har gått til lokale formål i Tinn på dugnader med blant annet loppemarked, Månastien, sandsekker og loddsalg.

Artikkeltags