Medlemsmøte Rjukan Radiumforening

09.05.22 på Kafe Måna

Ny leder Irene kunne ønske alle de fremmøte og spesielt vår gjest senter-koordinator ved Vardesenteret OUS Eli Jorun Syvrud velkommen. Koselig og også se noen nye fjes her i kveld. Flere av oss har jo hilst på Eli Jorunn tidligere også.

Først av alt vil vi få gjøre noe vi skulle på forrige møte. Aud Barhellestøl og Astrid Bakken har jo gått ut at styret etter mange år. For innsatsen for de begge en velfortjent blomster-bukett som takk. Tusen takk igjen. Dere kommer til å bli savnet begge to. Andre som trenger en ekstra takk i kveld er Aslaug og Ingrid, som på kort tid stilte opp på kjøkkenet slik at vi skulle få noe å bite i til kaffen. Eli Jorun fra Vardesenteret kunne så ta ordet. Hun leste først en hilsen hun hadde fått av Ingrid Stenstadvold Ross som er generalsekretær i Kreftforeningen. En veldig personlig, koselig til hele foreningen og ekstra hilsen til ny leder. Veldig hyggelig var det. Videre snakket Eli Jorun litt om hvordan det hadde vært for pasienter og pårørende på Vardesenteret under pandemien. En utfordrende tid, som vi håper vi slipper igjen. Hun fortalte også om byggingen av det nye radiumhospitalet. Det er rett og slett en anleggsplass nå, men selve senteret ligger ganske godt skjermet. Hun fortalte om en ny type stråling som var startet – proton behandling, noe som gir mindre stråleskader.

Radiumforeningen har jo en bevilgning og medlemmene ønsket litt mer informasjon om prosjektet til Vardesenter. Eli Jorun fortalte litt mer om dette: Vardesenteret har samarbeidet med to av sykehusets ledere på sengepost og poliklinikk. Fra sengeposter og poliklinikk der de har barn og ungdom har det kommet følgende forslag: Pusse opp et eget rom til bruk for barn/ungdom og familier når de er på sykehuset over tid. Litt maling og noen møbler og bilder. Gode headset til bruk når barn skal stråles. De kan høre på musikk eller historier. Vi vet at hyggelig distraksjon bidrar til mindre bruk av smertestillende. Pr headset (som også hindre støy og nå inn). Det er et ønske om 3 på poliklinikk, 2 på sengepost, 2 på Vardesenter og 2 til ergoterapeuter. Spill og aktivitetsutstyr. Eksempel: Brettspill, digitale spill capser og aktivitets utstyr. Klarer noen å komme seg ut av sykehuset når de er her er det hyggelig å kunne tilby konserter eller idrettsarrangement som har en billett kostnad. Tusen takk til Eli Jorun for god informasjon. Leder tok så ordet. Vi må nå ta en avgjørelse vedr bevilgningen som skulle vært tatt for over 2 år siden. Etter litt diskusjon, ble det vedtatt at vi bevilger kr 100.000 til prosjektet på Vardesenter.

Eli Jorun sender mail vedr kontonr. Vi satser på Kreftdags arrangement i oktober. Forslag til underholdere tas imot med takk. Dette kommer vi til å jobbe med i sommer. Kontingentene er nå skrevet ut takket være VGS. Skriveren min er ødelagt, men har bestilt ny. Den kommer i juni håper jeg. Dersom noen ønsker å gå tur for å levere i kassene til noen av medlemmene, så si ifra. Alt vi klarer å spare på porto er bra. Tid for kaffe, snitter og Gunbjørgs kake. Noe som smakte godt. Etterfulgt av åresalg som gikk unna som bare det. Etter at de flotte gevinstene ble utlevert til heldige vinnere takket Irene for oppmøtet og ønsket vel hjem og velkommen til neste møte i september. GOD SOMMER