- Gå ikke glipp av årets mest spennende film!

NERGLEBITENDE: Armie Hammer, kjent fra Call Me by Your Name, er en av hotellgjestene som forsøker å overleve det nassive terrorangrepet.

NERGLEBITENDE: Armie Hammer, kjent fra Call Me by Your Name, er en av hotellgjestene som forsøker å overleve det nassive terrorangrepet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kinosjef Robert Jenbergsen var skuffet over at få så premieren på det som kanskje er årets mest spennende film Hotel Mumbai. - Det kan hende at onsdagens forestiling blir den siste, så kjenn din besøkelsestid, sier Jenbergsen.

DEL

RJUKAN KINO Kinosjef Robert Jenbergsen trodde ikke sine egne øyne da han så at bare fem hadde vært i kinosalen for å se det som er årets hittil sterkeste filmopplevelse, Hotel Mumbai. Filmen som handler om terroristene som slo til på 12 steder i Indias finanshovedstad i 2008, har hovedfokus på der det srtørsate slaget stod, det femstjernes flotte luksushotellet Taj, oppkalt etter Taj Mahal. Indias flotteste luksushotell ble utsatt for voldsom terror av bare noen få personer, som lyktes med at terrorstyrkene var flere timers reise unna.
Hele 172 mennesker ble bekreftet drept og minst 370 skadet i terrorangreepene, der indiske sikkerhetsstyrker kjempet for å gjenvinne kontrollen.

- Følelsesmessig sterk
Den australske filmen som også er finansiert av amerikanske og indiske midler har hentet stort sett bare 5 og 6 på terningen rundt om det hele, og filmen sørger for å holde grep på seerne fiordi den følger en rekke personer du er blitt kjent med, nærmest som i en katastrofefilm.
- En helt spesiell film! En film som er så følelsemessig sterk at jeg måtte ut og puste etterpå, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Han så filmen på kinosjefenes filmtreff i Oslo. Søndag var det bare fem i salen for å se filmen, noe kinosjefen synes er leit.
- Jeg er avhengig av at folk kommer for å se filmene, og når det blir svsakt besøk, er det direkte underskudd. Onsdagen avgjør om jeg tøt å sette opp flere forestillinger, men jeg håper det hjelper å gå ut å melde fra. Hvis du vil se årets neglebiter av en spenningsfilm, så er den på kino onsdag, sier Jenbergsen.
- Jeg tør ikke love flere forestillinger, men du har i alle fall sjansen på onsdag, sier Jenbergsen, som synes filmen fortjener et større publikum.

Hotel Mumbai
Blant terrorangrepene var det to angrep på luksushoteller. Dette er historien om angrepet på det berømte Taj Hotel. Blant hotellets modige medarbeidere møter vi kelneren som spilles av Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire) som risikerer livet sitt for å beskytte hotellets gjester. Mens hele verden ser på, blir et desperat par (Armie Hammer, kjent fra Call Me by Your Name, og Nazanin Boniadi) tvunget til å gjøre det utenkelige for å beskytte sitt nyfødte barn. Hotel Mumbai bringer seerne inn i selve angrepets episenter, og viser motet og viljestyrken til helt vanlige mennesker fra alle samfunnslag når de stilles overfor et nesten uvirkelig mareritt, og må klare å stå sammen når det virkelig behøves. Med sin gripende og realistiske fremstilling viser filmen menneskeligheten som klarte å overstråle tragedien i Mumbai.
Det er unødvendig å si at endel personer i filmen blir skutt av de hensynsløse terroristene, men spørsmålet er jo hvem av heltene vi investerer i på lerretet som overlever.

Artikkeltags